Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová Nutella

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 071 kJ /
1 451 kcal
Bílkoviny63,80 g
Tuky75,00 g
Vláknina94,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 76 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy83,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 9. 9. 2015

Poznámka autorky petram

Cizrna má sama o sobě oříškovou chuť a v kombinaci s kakaem mi opravdu vzdáleně připomínala oříškové pomazánky typu nutela. Chvíli jsem experimentovala se surovinami, až jsem získala takovou odlehčenou verzi nutely, která je místo nezdravých tuků a cukrů plná bílkovin a kvalitních tuků. Množství cukru si může každý upravit podle chuti, dá se použít třtinový cukr, ale i med, agávový sirup nebo stevia.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová Nutella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPOQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová Nutella

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPOQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept je u nás IN i po letech hlavně na dorty! Teď jsem našla v časopise info o žlutém hrachu, že je zaměnitelný s cizrnou. (Ne nadarmo se říká cizrně římský hrách, ale mně by to nenapadlo. :-)) Zkusili jsme Váš recept s půleným žlutým hrachem (je loupaný a tudíž bez slupek jemnější). Krém je jemnější než z cizrny a hrách se taky rychleji uvaří. I cena za půl kila byla 10 Kč, což je též příjemné.

petram: Díky za tip a odkazy. Příležitostně se po něm poohlédnu.
I Vám pohodové svátky, radost v novém roce a spoustu invence v kuchyni. :-)

TerezaVe: Dort je nádherný, určitě udělal velkou radost. Zkoušeli jste doma nepražené kakao? Sice je výrazně dražší, ale řadě alergiků nedělá problémy. Navíc má výraznější chuť a stačí ho dát mnohem méně.
http://www.iswari.cz/katalog/neprazene-kakao-prase...
http://eshop.lifefood.cz/index.php?main_page=index...
Krásné svátky!

petram: Přidala jsem foto s výsledkem. Bylo fakt dobré na dort i na promazání mezi vrstvami. Dort byl jen taková rychlovka: tedy obyčejná buchta pečená v dortové formě, promazaná touto nutellou. Navrchu taktéž tato nutella, posypáno kokosem a zdobení domácím marcipánem (viz. https://www.toprecepty.cz/recept/46000-marcipanove...)
Jediná chyba je, že se osypeme po kakau, a já po něm nemůžu usnout, když si dám nutellu večer. Tož příště bude z karobu, ikdyž je chuťově trošku méně zajímavá. To pak budu moct dort klidně dojídat i v 10 večer. :-)

TerezaVe: Díky za vyzkoušení, mně to taky moc chutnalo. Na dort je to dobrý nápad! :-K

Achjo, proč je to tak dobrý. :-)
Zkoušela jsem originál s kakaem i karobem. Kakao je chuťově lepší a počítám i autentičtější k chuti originálu. Místo arašídového másla jsem použila asi 35 g najemno namletých kešu oříšků. Sladila jsem agávovým sirupem.
Přeslazený "tlamolep" Nutella mi nikdy nechutnal, takže originál chuť neznám. Toto je ovšem mňamka.
Mám v úmyslu vyzkoušet tuto "Nutellu" jako krém do a na dort. Snad se bude hodit.

To je super nápad. Vyzkouším :-)

Moc pěkný nápad, Tvoje pokusy v kuchyni jsou parádní :yes:

Experintace je tvoje silna stranka, toto je opravdu velice zdrava zalezitost:yes:

:yes: Toto sa mi veľmi pozdáva. :yes:;-)

Líbí se mi to :yes::yes:

Petruš, jako vždy super nápad:yes::yes::yes::yes:. Jak nemám ráda "ořechové" máslo v jakékoli podobě, tak tohle bych asi mohla a i dia můžou;-):yes:

Tématické fráze:
cizrnová buchta, buchta z cizrny, nugeta z cizrny, cizrnova nugeta, arašídový nutela recepty, cizrnová pomazánka s kakaem, voda z cizrny, dort z cizrny, cizrnova nutella s arasidovym maslem, pomazánka cizrnová s kakaem, nutella z tahini pasty recept, domácí nutela z cizrny, buchta z cizny, nugeta s z cizrny, nuttella cizrnová, cizrnová, carob nutella, nutela mám ráda recepty, cizrna ala nugeta, cizrna recepty

Suroviny:
cizrna, máslo arašídové, kakao holandské, olej kokosový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu