

Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec
Suroviny
- Na pečivový základ:
- 400 g bezlepkové mouky (dala jsem 200 g Jizerky a 200 g Marks and Spencer)
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 400 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- Dále:
- 2 uzená kuřecí stehna
- 250 g listového špenátu
- 2 hrsti kopřiv
- 2/3 lžičky kurkumy
- 2 lžíce psyllia
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Nejdříve si připravíme bezlepkové pečivo jako základ nádivky. Můžeme použít cca 600 g kupovaného světlého chleba nebo bagetek, případně si upéct vlastní. Ze všech surovin umícháme řidší těsto, které vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C upéct (cca 25 minut). Necháme zcela vychladnout.
Uzená kuřecí stehna zalijeme vodou, osolíme a 30 minut povaříme. Vývar si schováme, maso obereme a nakrájíme na drobné kousky.
Do vývaru přidáme kurkumu (pro barvu).
Kopřivy spaříme vroucí vodou a spolu se špenátovými listy pokrájíme.
Psyllium zalijeme 200 ml vlažné vody a necháme nabobtnat – nahradí nám vejce.
Bezlepkové pečivo nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme vývarem ze stehýnek a necháme chvilku nasáknout vlhkost.
Přidáme všechny ostatní suroviny – kuřecí maso, špenát a kopřivy, nabobtnalé psyllium.
Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a důkladně promícháme.
Směs přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí – asi 30 minut.
Nádivku podáváme teplou s jakkoli upravenými brambory, je ale výborná i studená.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční nádivka bez lepku, mléka a vajec
-
Moc fajn receptík
Nádivka je opravdu velice zdařilá
+
-
Úžasný, obdivuju Tvou vynalézavost
-
Všem vám moc děkuji, mám radost, že se líbí
-
Petram, obdivuji lidi, kteří jsou odsouzeni jíst a vařit tuto dietu a ještě si sama vymýšlet recepty
a ještě je mít tak krásné
Dávám 7.bod
-
Bezva!!
-
-
Fotka vypadá moc hezky a použití kopřiv má opravdu velikonoční atmosféru. Jen přidávám odkaz na psyllium http://www.psyllium.cz/ . Nevěděla jsem co to je. Posílám bodík
.
-
-
Klobouk dolů, vymyslelas to perfektně