Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtovo-tvarohový, nepečený

Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá slavnostně, ale zvládne ho i úplný začátečník.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alena Olejnikova Alena Olejnikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby tuhnutí

40 min (40 min příprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 29 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 912 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny20,88 g
Tuky152,50 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy166,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtíme a přidáme vychladlé rozpuštěné máslo, promícháme a pořádně utlačíme na dno dortové formy. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 2: Suroviny na bílou náplň vyšleháme dohladka, přidáme 2 polévkové lžíce želatiny připravené podle návodu a řádně promícháme. Krok 3: Nalijeme na vychladlý korpus a dáme opět ztuhnout do lednice. Krok 4: Druhou ovocnou vrstvu děláme stejným způsobem, jen přidáme o jednu polévkovou lžíci želatiny více a přidáme rozmixované a propasírované ovoce (ostružiny nebo maliny), nalijeme na ztuhlou bílou vrstvu a dáme znovu ztuhnout do lednice. Krok 5: Poslední vrstvou je červené dortové želé připravené dle návodu. Krok 6: Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc.

TIP: Nápady na dortové dekorace

Zveřejněno 18. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjLk

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BjLk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta:Ano,mezi bílou a ovocnou vrstvou je tenká vrstva želatiny :-)

pipre:Já používám normální sypkou želatinu(něco jako na vaječnou tlačenku)S tou co píšeš nemám moc dobré zkušenosti,špatně tuhne.

Tak jsem ho dnes vyzkoušela, pouze z poloviční dávky, zapomněla jsem koupit dva tvarohy, měla jsem pouze jeden. Jen oplatky (ale Bebe) jsem použila celou dávku. Ale nevadí, stačilo pro naše mlsné jazýčky jen na ochutnání :-) Moc nám chutnalo a já mám ráda takové nepečené mlsky :-) Přidám foto jednoho kousku :-)

Alenko, ráda bych tento moučník udělala, ale zajímala by mne ta želatina. Jaký druh sypké želatiny jsi použila? Je jich více druhů a já mám doma Želatinu na nepečený dort. Příprava za studena. Můžu použít tento do krému? Jinak na ovoce také používám dortové želé.

Moc hezký dortík!:yes: Jitko, také jsem se dívala, co to je mezi bílou a ovocnou vrstvou a vypadá to opravdu na želatinu. Z přidaných fotek je to patrnější. :yes:+

Moc pěkný dortík:yes:

Zdá se mi to či ne - není to želé i mezi bílou a ovocnou vrstvou? Dort se mi líbí:yes:

Tématické fráze:
nepečený jogurtový dort, tvarohovo jogurtový krém, tvarohovo jogurtový dort, jogurtovo tvarohovy dort, nepečené dorty za studena, jogurtovy nepeceny dort, nepečený dort s jogurtem, nepečený dort s jogurtem a tvarohem, jogurtovo tvarohový krém, tvarohovojogurtovy krém, nepečený moučník z bebe oplatek, jogurtovotvarohovy krém, nepečený dort z jogurtu, tvarohovojogurtovy dort, nepečený dort z tvarohu a jogurtu, nepečený jogurtový dort s ovocem, nepečeny moučník z jogurtu, jogurtový krém na dort, nepeceny tvarohovo jogurtovy dort, tarohový krém s jogurtem

Suroviny:
sušenky, máslo, jogurt bílý, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr, želatina prášková, ovoce, jogurt bílý, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr vanilkový, cukr, želatina, želé červené dortové

Přidat fotografie receptu