Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové halušky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 744 kJ /
1 373 kcal
Bílkoviny83,75 g
Tuky40,76 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy164,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli. Krok 2: Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící vody. Můžeme ale použít rovněž síto na halušky - haluškovač. Krok 3: Po pár minutách, až nám halušky vyplavou, je vyjmeme. Krok 4: Podáváme na talíři, kde je ještě posypeme osmaženou strouhankou s cukrem a maličko přelijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Bramborové halušky - jednoduchý a levný recept

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tyto halušky občas dělávám a poslední dobou nám nejvíce chutnají jen posypané cukrem, mletou skořicí a přelité máslem.:-K

Mňam,to musím někdy vyzkoušet:yes:

Vařit pro mých 5 holčiček je dost velký oříšek, ale tyto halušky lupaly, až se jim dělaly boule za ušima?:-)Takže hodnotíme jako velice povedené. Recept mám uložený,určitě budeme opakovat:-)

Dnes byly k obědu. Výborné. A jako přídavek dostaly děti přednášku jak nám je vařila babička<3

Výborné a ještě k tomu dietní! Paráda;-)

No, já taky nemůžu u halušek nehodnotit.Jak jinak, rychlé, levné a mňam.:-)

Tvarohové halušky dělám s polohrubou moukou, tu přidávám dle potřeby a k přípravě používám haluškovač - tvarem jako cedník, s velkými otvory. Jsou sypané strouhanými perníčky s cukrovou polevou :yes:

Tématické fráze:
tvarohové špecle, sladké halušky, haluškovač, halusky na sladko, tvarohove nočky, dietní halušky, halusky s tvarohem, halušky sladké, levné halušky, tvarohové recepty, halušky recept, halušky z tvarohu, tvarohové noky naslano, halušky s tvarohem recept, recept na halušky s tvarohem, recepty se strouhaným tvarohem, špecle sypané tvarohem, halušky s moukou, sladké nočky, halušky nasladko

Suroviny:
tvaroh měkký, mouka hrubá, máslo, vejce, sůl, strouhanka, cukr moučkový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu