Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 402 kJ / 2 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,10 g |
| Tuky | 70,95 g |
| Vláknina | 18,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 389,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Pak těsto znovu propracujeme a vytvoříme bagety (nebo rohlíky), které před vložením do trouby znovu necháme nakynout.
Krok 2: Potřeme vejcem, popř. posypeme semínky a lehce několikrát nařízneme. Upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkM5
Moje poznámka
Dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkM5
Nejnovější recepty
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 1 hodinou
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 14 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 1 hodinou
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 2 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 3 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 3 hodinami
Tématické fráze:
plech na bagety,
bageta recept,
bagety recept,
dresing na bagetu,
dalamánky recept,
dresing do bagety,
dalamánkové těsto,
tvarování baget,
dresing do baget,
recept na bagety,
dresing do baget recept,
recept na bagetu,
bagetový dresink,
bagetový dresing,
dobrá bageta,
dobrá bageta,
dalamánek,
bagety recepty,
těsto na bagety,
recept na dobre bagety
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
olej,
sůl,
bramborák v prášku,
kmín drcený,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (47)
Opravdu pečivo potírám jen rozšlehaným vejcem, popř.zředěným asi lžící vody, ničím jiným....a peču ho zpočátku hodně prudce (vkládám do trouby vyhřáté na 200°C), jestli to nebude tím.
Spíš se vždycky musím snažit, abych to neměla až moc tmavé
Pak ho z pečky (nebo mísy) vyndáš, znovu promísíš, abys "vyhnala" vzduch a těsto zpevnila....a můžeš tvarovat
Po vytvarování už rohlíky, bagety nebo chleba kynou na plechu, a když vykynou, dáš péct do vyhřáté trouby.
Ale dneska mám v plánu něco péct, recept jsem tu nenašla, tak pokud se povede, podělím se...
Hebounké těstíčko mi vypracovala pekárna (ale robot to taky umí) a bagety jsou jedna jak druhá díky plechu, na kterém je peču. Už jsem to tu psala včera