Dalamánkové špičky

Suroviny 6 kratších špičatých veček

1. těsto
140 ml vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
100 g žitné chlebové mouky
60 g hladké mouky
Dále je třeba 140 ml vody
50 g změklého margarínu
1,5 lžičky soli
50 g Solamylu
60 g žitné chlebové mouky
230-240 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout.

  2. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto).

  3. Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu.

  4. Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).

Poznámka od kuchařky

Jsou použity vlastně jen dva druhy mouky (+ asi 1,5 vrchovaté lžíce Solamylu), větší část žitné mouky je předkvašená v prvním těstě.....

Večky byly výborné i druhý den. Manžel si je bral s máslem a sýrem na svačinu a moc je chválil....a to už je co říct - je zvyklý, že se v naší kuchyni "vyskytuje" čerstvé pečivo a bere to jako samozřejmost :-)))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Komentáře k receptu Dalamánkové špičky

Tématické fráze: dalamánkové těsto margarín stela jak upect konakove spicky chlebove dalamánky na svačinu recepty, špičky, solamyl dalamankove rohliky recepty žitné špičky recept na dalamánky recept dalamánky chlebové dalamánky recept na dalamánek dalamánek přírodní