Dalamánkové špičky

cathleen Kuchařka: cathleen

6 kratších špičatých veček Domácí pekárna 14 názorů

Suroviny

1. těsto
140 ml vlažné vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
10 g droždí
100 g žitné chlebové mouky
60 g hladké mouky
Dále je třeba 140 ml vody
50 g změklého margarínu
1,5 lžičky soli
50 g Solamylu
60 g žitné chlebové mouky
230-240 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na 1. těsto necháme pekárnou umíchat a pak, v zavřené, jej necháme asi 40 minut kynout.

  2. Poté přidáme zbytek surovin a necháme pekárnu vypracovat a vykynout těsto (program Těsto).

  3. Hotové těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 6 dílů, z každého uděláme kratší večku se špičatými konci. Než ji uložíme na plech, oválíme povrch v celém kmínu.

  4. Vykynuté večky několikrát lehce nařízneme, potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/asi 20-25min).

Poznámka

Jsou použity vlastně jen dva druhy mouky (+ asi 1,5 vrchovaté lžíce Solamylu), větší část žitné mouky je předkvašená v prvním těstě.....

Večky byly výborné i druhý den. Manžel si je bral s máslem a sýrem na svačinu a moc je chválil....a to už je co říct - je zvyklý, že se v naší kuchyni "vyskytuje" čerstvé pečivo a bere to jako samozřejmost :-)))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dalamánkové špičky

Tématické fráze: dalamánkové těsto margarín stela jak upect konakove spicky chlebove dalamánky na svačinu recepty, špičky, solamyl dalamankove rohliky recepty žitné špičky recept na dalamánky recept dalamánky chlebové dalamánky recept na dalamánek dalamánek přírodní