Kuličky z mletého masa s dresinkem Jana

Olina-preclik Kuchařka: Olina-preclik

Mleté maso 2 názory

Suroviny

Masové kuličky:
500 g mletého masa
1 vejce
koření grilovací (podle chuti, např. hotové směsi: country, pašerácké,...)
sůl (záleží na koření)
Dresink:
250 g polotučného tvarohu
400 ml majonézy
3 rovné lžíce kari
mandarinkový kompot
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s vejcem a kořením a utvoříme kuličky asi 2 cm v průměru.

  2. Dáme je na pekáč a upečeme v troubě.

  3. Zatím připravíme dresink. Kompot scedíme, ovoce pokrájíme na malé kousky.

  4. Šťávu smícháme s tvarohem, majonézou a kari kořením a dobře ušleháme.

  5. Nakonec do omáčky vrátíme nakrájené ovoce.

  6. Masové kuličky napichujeme na jehly nebo párátka a namáčíme v dresinku. Jíme s rodinou nebo s přáteli, jelikož každý namáčí olízanou jehlu znovu do dresinku. Nebo každý dostane svou misku dresinku.

Poznámka

Obměna: je-li maso tučnější, nejdříve kuličky uvaříme ve vodě, tam se vyvaří část mastnoty a pak teprve krátce zapečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuličky z mletého masa s dresinkem Jana

  • Lilek Lilek(neregistrovaný)

    ách jo, ted mam takovy hlad a vy mi delate chute ;-( ;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Dobré, rychlé a celkem levné jídlo. +;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuličky z mletého masa kuličky z mletého masa domácí dresing k masu masové kuličky z mletého masa francouzský dresink recept francouský dresink recept francousky dresink francouzský dresing recept recept na dresing do baget masové kuličky na jehle dresing s majonézou francousky dresing mleté kuličky dresink na ryby dressing k masu mleté maso k těstovinám kari dresink dresing na rybu dresingy k masu francouzký drezink

Zapomněl/a jsem heslo