Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké kostky s ořechovo - jablečnou náplní

Tyto lahodné řezy jsou ideální ke kávě nebo pro sváteční chvíle. Pláty lineckého těsta plněné marmeládou, ořechovou směsí a strouhanými jablky chutnají skvěle a pěkně voní po rumu. Zdobíme je čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 915 kJ /
3 565 kcal
Bílkoviny90,81 g
Tuky30,92 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 369 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy714,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C Krok 2: Z uvedených surovin vypracujeme linecké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Krok 3: První polovinu rozválíme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch rovnoměrně potřeme marmeládou. Krok 4: Připravíme směs na pomazání. Mleté ořechy a mleté piškoty zalijeme rumem (nebo pro děti šťávou) a přidáme lžičku kakaa. Tuto směs naneseme na marmeládu a na ni nastrouháme jablka. Krok 5: Druhou polovinu těsta rozválíme a dáme na jablka. Těsto propícháme, aby nevznikly boule. Krok 6: Pečeme přibližně 35–40 minut, dokud povrch nezíská zlatavý odstín Krok 7: Vychladlé řezy krájíme na kostky a zdobíme čokoládou.

TIP: Jak ozdobit řezy čokoládou

Zveřejněno 8. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9N6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r9N6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

sefrovka:v pohodě vydrží,když je uložíš a uzavřeš...tudíž nenecháš oschnout-takže do plastové uzavíratelné,nebo do krabice a zabalit do potravinářské fólie:-K:-K

dobrý den,

narazila jsem na tyto kostky a moc se mi líbí. Chtěla bych se zeptat jak dlouho vydrží. Míme v září v rodině svadbu a tak bych je ráda udělala, ale svadba je na Slovensku v sobotu a já musím péct už ve čtvrtek, protože v pátek jedeme. Tak jestli mi kostky neztvrdnou?:-O
Jinak přidávám bod::-))

Sodovko v tomto případě jablíčka nijak nedochucuji.....:yes:

Hanko, chci se zeptat. Jablíčka se neochutí? Nesladíš je? Mám ráda koláče z lineckého těsta:-p a tento vypadá moc dobře.:yes: Posílám +11.

Koláček vypadá dobře a linecké těsto je super:-p:yes:

juuu vypadá to moc dobře... :-) :yes:

Mńam:-):-*:yes:+6

:-p Hani ten je:yes::yes: +1:-K

Hani krásná:yes:

no jistě:-!:-//a umím to udělat:-?tak načinčané určo nee:-!:-//:-D:-D:-Dale ty máš bod:yes:to musí být dobré jak s..vět:-D:-p

Hani máš je krásné.:yes::yes:Posílám bod.

Tématické fráze:
ořechová nápln do koláčů, linecké řezy s ořechovou náplní, jablečná náplň, linecký koláč s ořechy, náplň do lineckého, koláč s ořechovou náplní, linecké řezy s ořechy, koláč s ořechovou náplní, jablečno ořechový koláč, ořechová náplň na koláče, ořechová náplň s jablky, linecké ořechové řezy, koláčky s ořechovou náplní, linecké, jablečno ořechové řezy, nápln do lineckého těsta, recept linecké, orechova náplň, řezy s jablečnou náplní, linecké recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, šťáva citronová, kypřící prášek do pečiva, jablko, ořechy mleté, piškoty, kakao, marmeláda, rum, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu