Kouzelný karamel
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.
Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.
Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.
Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Moje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
bohdana před 26 minutami
Cuketové placky a šťouchané brambory
vaclavagregrova před 47 minutami
Jablečný dort
Marceval před 48 minutami
Krůtí přírodní řízek na hořčici
mafinka888 před 1 hodinou
Španělský ptáček
1vaclav před 1 hodinou
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Rapljan před 1 hodinou
Vepřové na houbách
josef.ridic před 1 hodinou
Španělské ptáčky
1vaclav před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 3 hodinami
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 6 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
jak uvařit karamel ze salka,
karamel ze salka,
salko karamel,
jak uvařit salko na karamel,
jak uvarit salko,
karamel salko,
jak uvařit karamel,
karamel,
tatra salko karamel,
tatra karamel,
karamel recept,
vaření salka na karamel,
jak uvařit karamelové salko,
jednoduchý karamel,
tuhý karamel,
tatra karamel krém,
salko karamel recepty,
karamelové mléko,
krém ze zahuštěného mléka
Suroviny:
salko,
zmrzlina vanilková,
šlehačka,
ořechy lískové
Komentáře (21)
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.