Kouzelný karamel
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.
Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.
Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.
Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Moje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 8 minutami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 31 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 2 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 4 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 15 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
jak uvařit karamel ze salka,
karamel ze salka,
salko karamel,
jak uvařit salko na karamel,
jak uvarit salko,
karamel salko,
jak uvařit karamel,
karamel,
tatra salko karamel,
tatra karamel,
karamel recept,
vaření salka na karamel,
jak uvařit karamelové salko,
jednoduchý karamel,
tuhý karamel,
tatra karamel krém,
salko karamel recepty,
karamelové mléko,
krém ze zahuštěného mléka
Suroviny:
salko,
zmrzlina vanilková,
šlehačka,
ořechy lískové
Komentáře (21)
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.