Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 593 kJ / 3 727 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,87 g |
| Tuky | 143,82 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 593 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 526,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Ve větší míse, elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky,přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Jedna je průměr 26cm a ta druhá na pařez průměr 16 cm.
Krok 3: Piškot pečeme na 170 °C asi 45 minut. Po upečení vyndáme piškotové korpusy z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 4: Druhý den korpusy rozříznu na 3 díly každý a potřu první díl višňovou marmeládou na který položím druhý díl, ten potřu krémem z mascarpone a položím třetí díl. Celý třetí díl potřu máslovým krémem, protože na něj budu pokládat malý dort s mléčným marcipánem.(Na krému z mascarpone by se mohl ten maripán rozmočit.)
Krok 5: Krém z mascarpone:
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Moje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 31 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 13 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 15 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort pro dědu,
dort pařez,
dort pařez postup,
dorty pro dedu,
dort jako pařez,
pařízka slehacka,
pařízká šlehačka recept,
dort pařízek,
dort parez krém,
domácí pařízká šlehačka,
dort pařez recept,
dort pařez s houbami,
dort děda,
dort pro dědu fotografie,
piškot. dort pařez postupy,
kremovi dort pro dedu,
dort s pařezem,
dort pro děd,
pařížká náplň,
jak obarvit kokos
Suroviny:
vejce,
kypřící prášek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
višňový džem,
mascarpone,
krém máslový,
marcipán,
kokos,
kakao,
čokoláda na vaření
Komentáře (7)
Moc pekne!