Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 593 kJ / 3 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,87 g |
Tuky | 143,82 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 593 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 526,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků.
Krok 2: Ve větší míse, elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky,přidáme olej a mouku s kypřícím práškem. Piškotové těsto opatrně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Jedna je průměr 26cm a ta druhá na pařez průměr 16 cm.
Krok 3: Piškot pečeme na 170 °C asi 45 minut. Po upečení vyndáme piškotové korpusy z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 4: Druhý den korpusy rozříznu na 3 díly každý a potřu první díl višňovou marmeládou na který položím druhý díl, ten potřu krémem z mascarpone a položím třetí díl. Celý třetí díl potřu máslovým krémem, protože na něj budu pokládat malý dort s mléčným marcipánem.(Na krému z mascarpone by se mohl ten maripán rozmočit.)
Krok 5: Krém z mascarpone:
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Vyšlehám 1 šlehačku s 500 g mascarpone s 2 sáčky ztužovače na šlehačku a s cca 70g moučkového cukru. Nakonec vmíchám 1 PL holandského kakaa. Krok 6: Máslový krém:
1,2 dl mléka spolu s 2 lžícemi solamylu s 1 žloutkem,4 lžícemi cukru,1 lžicí rumu vymícháme na sporáku v hustší kaši, kterou necháme vychladnout a pak vyšleháme spolu s 10 dkg měkkého másla na krém. Krok 7: Mléčný falešný marcipán:
200 g sušeného polotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce kukuřičného sirupu,(nebo med), 2 lžičky oleje, mandlová tresť a voda. Krok 8: Marcipán barvím gel. potr. barvami a kakaem. K dotvoření pak používám rozpuštěnou čokoládu, obarvený kokos.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Moje poznámka
Dort Pařez - pro dědu Pařízka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lwqw
Nejnovější recepty
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 21 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 16 minutami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 26 minutami
Borůvkové muffiny
olivka před 1 hodinou
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 1 hodinou
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 1 hodinou
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 2 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 2 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort pro dědu,
dort pařez,
dort pařez postup,
dorty pro dedu,
dort jako pařez,
pařízka slehacka,
pařízká šlehačka recept,
dort pařízek,
dort parez krém,
domácí pařízká šlehačka,
dort pařez recept,
dort pařez s houbami,
dort děda,
dort pro dědu fotografie,
piškot. dort pařez postupy,
kremovi dort pro dedu,
dort s pařezem,
dort pro děd,
pařížká náplň,
jak obarvit kokos
Suroviny:
vejce,
kypřící prášek,
olej,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
višňový džem,
mascarpone,
krém máslový,
marcipán,
kokos,
kakao,
čokoláda na vaření
Komentáře (7)
Moc pekne!