Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 552 kJ / 2 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 18,33 g |
Vláknina | 47,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Moje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 15 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 40 minutami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 1 hodinou
Cuketová buchta
vojfrancezska před 1 hodinou
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 9 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 10 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 12 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 13 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 13 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 15 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
sůl,
česnek sušený,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
vločky ovesné jemné,
cukr,
droždí
Komentáře (13)