Kváskový chlebík

Slané pečivo Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 2 hodiny 4 názory

Suroviny 1 kg

150 g žitné mouky
350 g pšeničné hladké mouky
1,5 KL soli
1 KL cukru
balíček kvásku Dr. Oetker
balíček sušeného droždí
400 ml vlažné vody
kmín nebo semínka sezamu, lnu apod. na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 150 g prosáté žitné mouky, 350 g prosáté pšeničné hladké mouky,1,5 KL soli, 1 KL cukru, balíček kvásku Dr.Oetker a balíček sušeného droždí . Přidáme teplou vodu a vypracujeme nelepivé těsto.

  2. Pod utěrkou necháme hodinu kynout. Po vykynutí znovu propracujeme a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Potřeme vodou + případně posypeme kmínem/ semínky, necháme ještě další hodinu kynout a poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů 15 minut.
    Po 15 minutách teplotu snížíme na 190 stupňů a pečeme ještě dalších 30 minut.

  3. Chleba krájíme až po úplném vychadnutí .

Komentáře k receptu Kváskový chlebík

  • Eja57 Eja57

    Petonka: ML fakt nildo nezná...jdu to všechno opravit na KL...kavova lžička, to je ofiko zkratka

    Odpovědět

  • Petonka Petonka(autorka receptu)

    Eja57: zdravím PL ( polévková lžíce)
    ML (malá lžička)
    Upravím, ať je to jasné pro všechny ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Podle dalšího receptu soudím že to má být PL:-?

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Prosím...co je ML ? Mililitr?

    Odpovědět