Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 552 kJ / 2 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 18,33 g |
Vláknina | 47,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Moje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 20 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 19 minutami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 10 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 12 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 12 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 12 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 13 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 13 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
sůl,
česnek sušený,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
vločky ovesné jemné,
cukr,
droždí
Komentáře (13)