Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 383 kJ / 7 501 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,08 g |
| Tuky | 475,41 g |
| Vláknina | 53,15 g |
| Cholesterol | 2,69 g |
| Sodík | 791 mg |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 657,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme.
Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
V lednici necháme do druhého dne tzv. uzrát. (Před samotným ušleháním krému ho z lednice vytáhneme a krátce necháme v teple místnosti povolit.) Krok 2: Korpus: celá vejce ušleháme s cukrem ho husté světlé pěny (nabydou a hmota zesvětlá), v závěru vešleháme i kakao. Krok 3: Na mírnější otáčky vmícháme mouku a piškot vylijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 4: Upečeme při 180°C. Vpíchnutím špejle zkontrolujeme, zda je korpus upečený a dáme ho vychladit. Krok 5: Hmotu na pařížský krém vyšleháme šlehačem. Vychladlý korpus prořízneme, na chvíli složíme zpět a vydlabeme "pracoviště".
Pak dort krémem naplníme a potřeme i svrchu a z boků. Dáme vychladit do doby, než budeme podávat.
Hlína je z nadrobeného piškotu, kameny Milánská směs, autíčka kovová - věrné modely Siku.
Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
V lednici necháme do druhého dne tzv. uzrát. (Před samotným ušleháním krému ho z lednice vytáhneme a krátce necháme v teple místnosti povolit.) Krok 2: Korpus: celá vejce ušleháme s cukrem ho husté světlé pěny (nabydou a hmota zesvětlá), v závěru vešleháme i kakao. Krok 3: Na mírnější otáčky vmícháme mouku a piškot vylijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 4: Upečeme při 180°C. Vpíchnutím špejle zkontrolujeme, zda je korpus upečený a dáme ho vychladit. Krok 5: Hmotu na pařížský krém vyšleháme šlehačem. Vychladlý korpus prořízneme, na chvíli složíme zpět a vydlabeme "pracoviště".
Pak dort krémem naplníme a potřeme i svrchu a z boků. Dáme vychladit do doby, než budeme podávat.
Hlína je z nadrobeného piškotu, kameny Milánská směs, autíčka kovová - věrné modely Siku.
Zveřejněno 8. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staveniště SIKU
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEm2
Moje poznámka
Staveniště SIKU
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEm2
Nejnovější recepty
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 14 minutami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 16 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 13. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Luentynka před 38 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 40 minutami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 2 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 10 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 11 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 11 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 12 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort staveniste,
dort staveniště recept,
siku 2018,
recepty ze siky,
staveniště dort,
recepty sika,
vaření ze siky,
čokoládový dort staveniště,
videorecept na nepečeny z dlouhych detskych piškot,
dorty pro kluky staveniste,
dort pro kluka staveniste
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo,
piškoty dlouhé
Komentáře (15)
Párkrát jsem ten tvůj krásný okatý poklad viděla
A díky