Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové kapsy se šunkou a sýrem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 694 kJ /
4 946 kcal
Bílkoviny248,84 g
Tuky170,94 g
Vláknina74,18 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 6,60 g
Sůl16,13 g
Sacharidy565,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozválíme na velký obdélník. Krok 2: Oba sýry nastrouháme nebo nakrájíme na malé kousky a sýry posypeme polovinu vyváleného těsta. Na sýry naklademe šunku. Krok 3: Pak volnou polovinu těsta přehneme přes náplň. Těsto nemusíme moc přimačkávat, když něco z náplně vypadne, vůbec to nevadí. Krok 4: Obdélník rozkrájíme buď na 8 nebo 12 dílků, podle toho, jak velké chceme kapsy mít. Dobře to jde kolečkem na pizzu. Krok 5: Rozkrájené čtverce těsta přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Každou kapsu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě asi 15 minut vykynout na plechu. Krok 6: Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Krok 7: Kapsy nejlépe chutnají ještě vlažné.

Zveřejněno 21. 2. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyw6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyw6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Angel 666: ok, v pohode, stane sa.;-)

tejaja: děkuji za opravu, nevím, proč se droždí dostalo až za náplň, zřejmě nějaký šotek ;-). Ještě jsem dopsala, že se kapsy nechají dokynout na plechu, to jsem taky včera nějak pozapomněla napsat :-8

Drahuško a špagetko, vám děkuji za pochvalu :-K

Jitkas: spagetka: Opravené. ;-)

Jitkas: zřejmě omylem je droždí pod náplní, určitě to někdo opraví ;-);-)

Drozdi zadne?

A fakt to kyne? ;-) Omluva...už je vidím dole :-)

Pěkné :yes:

Kapsy vypadají velice dobře:-p:yes:Děkuji i za fotopostup:-K

Tématické fráze:
kapsa ze špaldové mouky, špaldová mouka typ 1050, slaný závin ze spaldové mouky, špaldova mouka 1050, spaldova mouka z lidlu 1050, těsto posypané sýrem, mouka z lidlu typ 1050, špaldove čtverce, špaldové rohlíky se šunkou

Suroviny:
voda, vejce, sádlo, sůl, mouka hladká, mouka špaldová hrubá, cukr, droždí, sýr chedar, sýr gouda, šunka, vejce, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu