

Špaldové pečivo
Suroviny 8-10 porcí
- 500 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky soli
- 1,5 třtinového cukru
- 10 g čerstvého droždí
- 100 ml řepkového oleje
- 250-270 ml vlažné vody
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto.
Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál a tvoříme housky či rohlíky, nebo jen bulky. S těstem se krásně pracuje.
Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. posypeme solí, kořením či semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 min.
Poznámka od kuchařky
Jsou opravdu výborné, nadýchané a dají se jíst i druhý den. U nás zmizí ještě týž den:-).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špaldové pečivo
-
Dala jsem cca 350g hrubé špaldové mouky a 150g hladké špaldy, výsledek je vynikající. Rohlíčky jsou křupavé a nadýchané. Výborné!
-
Annak: neni za co
-
Děkuji moc
-
Annak: Dobry den,klasickou hladkou z Lidla
-
Dobrý den,
mohu se zeptat jaký typ špaldové mouky jste použila. Děkuji za odpověď Anna