Špaldové pečivo

Domácí pekárna Doba přípravy: 1,5 hod 5 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 1,5 hod 5 názorů

Suroviny 8-10 porcí

500 g hladké špaldové mouky
2 lžičky soli
1,5 třtinového cukru
10 g čerstvého droždí
100 ml řepkového oleje
250-270 ml vlažné vody
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vysypeme do pekárny, přidáme na jednu stranu sůl, na druhou do důlku rozdrobené droždí s cukrem, olej a vlažnou vodu. Zavřeme a zvolíme program Kynuté těsto.

  2. Po vykynutí dáme těsto na pomoučněný vál a tvoříme housky či rohlíky, nebo jen bulky. S těstem se krásně pracuje.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem a potřene vejcem, popř. posypeme solí, kořením či semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 min.

Poznámka od kuchařky

Jsou opravdu výborné, nadýchané a dají se jíst i druhý den. U nás zmizí ještě týž den:-).

Komentáře k receptu Špaldové pečivo

Tématické fráze: pečivo ze špaldové mouky domácí pečivo ze špaldové mouky domácí špaldové pečivo špaldova veka se seminky recept pecivo ze špaldové mouky recept na pečivo ze špaldové mouky pecivo ze špaldové hladké mouky slane pecivo ze špaldové mouky recepty ze špaldy recept na pečivo se špaldové mouky domácí spádové pečivo špaldové slané pečivo špaldové housky kvaskove spaldove pecivo špaldové mouky recept pečivo z spaldove mouky pečivo se ze špaldové mouky slané pečivo ze špaldovy mouky pečivo ze špaldové mouky bez drozdi pečivo se špaldovou moukou