Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík à la Krkovička

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 948 kJ /
3 095 kcal
Bílkoviny17,92 g
Tuky298,83 g
Vláknina27,39 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 4,95 g
Sůl12,30 g
Sacharidy73,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka prošpikovat špekem, potřít česnekem, osolit, opepřit, okořenit kořením dle vlastní chuti. Krok 2: Pokapat olivovým olejem a důkladně zabalit do anglické slaniny. Do vymaštěného pekáče sádlem nasypeme ¾ na hrubo nakrájenou cibulku, pokud zbyl tak i špek, na to položíme zabaleného králíka a přidáme kořenovou zeleninu, sušená rajčátka a celou paličku překrojeného česneku, divoké koření, zbytek cibulky. Krok 3: Přikrýt a šup s ním na 24 hodin do lednice. Před pečením přidám 3 celá jablka, peču zakrytého asi 45 minut na 200°C, pak odkrytého asi 20 minut za častého podlévání a polévání výpekem.

Zveřejněno 16. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík à la Krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnmD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík à la Krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnmD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Nádhera:-p,jen se sbíhají sliny:yes::-*:-K

Králík vypadá moc hezky:yes:jen by mi zajímalo to koření vlastní chuti,jak si to mám vysvětlit????Nemůžeš napsat jaké jsi dával ty???Nebo je to nějaké speciální koření a tak se jmenuje??

krkovicka.x: díky za odpověď;-):yes:

zizala: já taky;-)

Tématické fráze:
králík recepty, králík recept, jak prošpikovat králíka, recepty z králíka, recepty na kralika, recept na kralika, peceny kralik s krkovici, krkovice recepty, recepty z krkovice, recept králik, recepty králík, krkovicka s kralikem, králík s krkovicí, krkovička recepty, krkovice recept, králík se špekem, králik-recepty, top recepty králík, králík pečený s krkovicí, recepty krkovice

Suroviny:
králík, sádlo, cibule, česnek, mrkev, petržel, celer, rajče sušené, špek, slanina anglická, koření, jalovec, bobkový list, rajče sušené, jablko, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu