Podmáslové řezy s mascarpone
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z mascarpone a šlehačky a na závěr posypat strouhanou čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 200 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,06 g |
Tuky | 123,72 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 587,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny na těsto prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm. Formu vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Zveřejněno 26. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Moje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 52 minutami
Špenátová polévka
brtna před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
rezy s mascarpone,
mascarpone recepty,
recepty z mascarpone,
buchta s mascarpone,
buchta s mascarpone recepty,
buchta z mascarpone,
řezy z mascarpone,
řezy s maskarpone,
korpus z podmáslí,
recepty s mascarpone,
řez s mascarpone,
buchta s maskarpone,
jednoduché řezy z mascarpone,
ovocná buchta s mascarpone,
podmaslovy rez,
ovocne rezy s mascarpone,
čokoládové řezy s mascarpone,
recept s mascarpone,
mascarpone řezy,
co upect z mascarpone
Suroviny:
podmáslí,
olej,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
kakao,
mascarpone,
šlehačka 40%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
višňový džem,
čokoláda tmavá
Komentáře (12)
Přidala jsem i dvě fotky. Mají obrovský úspěch.
Jsou skvělé a hlavně, opravdu je to jednoduchý fofr!