Angreštový clafoutis
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující kyselostí angreštu. Tento dezert se připravuje velmi snadno a rychle a výsledek vás překvapí svou lahodností a lehkostí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 752 kJ / 2 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,85 g |
Tuky | 94,02 g |
Vláknina | 12,30 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,09 g |
Sacharidy | 313,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Moje poznámka
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 8 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 22 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 minutami
Tvarohová bublanina
tamarit před 25 minutami
Salát Coleslaw
LA.63 před 44 minutami
Okurková marmeláda se zázvorem
Slavista62 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
MagdalenaPistkova1292012 před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 3 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 6 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 7 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 13 hodinami
Tématické fráze:
angreštový sirup,
angreštový sirup recept,
angraštový,
akgrestovy puding,
recept na angreštový sirup,
rebarborový clafoutis,
angrešový sirup recept,
clafoutis,
bublanina clafoutis,
recept na clafoutis,
recept clafoutis,
angreštovy sirup recepty,
angreštov,
bublanina s angrešt,
bublanina z angrestu,
angreštová buchta z čerstvého angreštu,
angreštové recepty,
výborný angreštový bublanina,
angrešt recepty,
angraštový sirup recept
Suroviny:
máslo,
angrešt,
cukr krystal,
mléko,
smetana ke šlehání,
vejce,
mouka hladká,
cukr moučkový,
vanilkové aroma,
sůl
Komentáře (3)
Clafoutis je to jen tehdy, jsou-li pri priprave tohoto moucniku pouzity tresne . S jakymkoliv jinym ovocem uz by to technicky nemel byt clafoutis, ale flognarde, tedy ve Francii, ale tez i na tamnich webovych strankach nekdy chybuji ;-
Jeste dodam, ze ve Francii clafoutis patri do kategorie "svitek", v zadnem pripade to neni nase bublanina, tu tam maji tez a pod jmenem - gateau aux cerises
Zde jsem nasla nekolik receptu:
cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/gateau-aux-cerises-15215-u.html
Já to pekl s višněmi před týdnem podle rcp z novin, říkali tomu Francouzská bublanina
Už surovinami mi těsto přišlo jako na palačinky... a taky část těsta co se nevešla do koláčové formy skončila jako palačinka na pánvi.
No, snědlo se to... Resp. mančaft ochutnal a já to dojedl
Pokud tento rcp někdo zkusí, doporučuji nepodcenit prezentaci jídla jako francouzskou specialitku, která má s naší bublaninou opravdu ale opravdu málo společného...