Angreštový clafoutis
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující kyselostí angreštu. Tento dezert se připravuje velmi snadno a rychle a výsledek vás překvapí svou lahodností a lehkostí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 752 kJ / 2 331 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,85 g | 
| Tuky | 94,02 g | 
| Vláknina | 12,30 g | 
| Cholesterol | 1,23 g | 
| Sodík | 911 mg | 
| Sůl | 2,09 g | 
| Sacharidy | 313,18 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Moje poznámka
					
				
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 54 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							angreštový sirup, 
						
						
							angreštový sirup recept, 
						
						
							angraštový, 
						
						
							akgrestovy puding, 
						
						
							recept na angreštový sirup, 
						
						
							rebarborový clafoutis, 
						
						
							angrešový sirup recept, 
						
						
							clafoutis, 
						
						
							bublanina clafoutis, 
						
						
							recept na clafoutis, 
						
						
							recept clafoutis, 
						
						
							angreštovy sirup recepty, 
						
						
							angreštov, 
						
						
							bublanina s angrešt, 
						
						
							bublanina z angrestu, 
						
						
							angreštová buchta z čerstvého angreštu, 
						
						
							angreštové recepty, 
						
						
							výborný angreštový bublanina, 
						
						
							angrešt recepty, 
						
						
							angraštový sirup recept
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							angrešt, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vanilkové aroma, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
Komentáře (3)
Clafoutis je to jen tehdy, jsou-li pri priprave tohoto moucniku pouzity tresne . S jakymkoliv jinym ovocem uz by to technicky nemel byt clafoutis, ale flognarde, tedy ve Francii, ale tez i na tamnich webovych strankach nekdy chybuji ;-
Jeste dodam, ze ve Francii clafoutis patri do kategorie "svitek", v zadnem pripade to neni nase bublanina, tu tam maji tez a pod jmenem - gateau aux cerises
Zde jsem nasla nekolik receptu:
cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/gateau-aux-cerises-15215-u.html
Já to pekl s višněmi před týdnem podle rcp z novin, říkali tomu Francouzská bublanina
Už surovinami mi těsto přišlo jako na palačinky... a taky část těsta co se nevešla do koláčové formy skončila jako palačinka na pánvi.
No, snědlo se to... Resp. mančaft ochutnal a já to dojedl
Pokud tento rcp někdo zkusí, doporučuji nepodcenit prezentaci jídla jako francouzskou specialitku, která má s naší bublaninou opravdu ale opravdu málo společného...