Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 768 kJ / 4 725 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,82 g |
| Tuky | 392,94 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 2,04 g |
| Sodík | 752 mg |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 221,40 g |
Postup přípravy
Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a vysypat, pokud nemáte pečící papír.
Vejce s cukrama šleháme déle, aby vznikla hutnější bílá pěna, čím déle, tím líp, pak přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 2: Těsto vlijeme do formy, stěrkou těsto jemně nahrneme ze středu ke kraji, aby se při pečení uprostřed korpus nevyboulil a pečene při 170°C, cca 30-40min, podle trouby, zda je upečeno, vyzkoušíme píchnutím špejle.
Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladit, po vychladnutí 1-2 prokrojíme, záleží jak je korpus vysoký. Já prokrojila 1x. Krok 3: Vyšleháme kelímky pařížské šlehačky, bílé šlehačky, do každé vždy pro jistotu tuhosti a vyšlehání nasypu trochu ztužovače.
Spodní korpus natřeme silnější vrstvou pařížské, přiklopíme dalším plátem korpusu, vršek a boky dortu namažene zbylou pařížskou, ale ješte trochu necháme na zdobení.
Pak podle libosti zdobíme na střídačku světlou, tmavou.
Zveřejněno 16. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Moje poznámka
Rychlý "poobídkový" Harlekýn. ,,mamko, čím se můžu dorazit?"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PVNl
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 22 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 30 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 39 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 57 minutami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 2 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 3 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 11 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
čím nahradit ztužovač šlehačky,
jak nahradit ztuzovac slehacky,
dezert harlekýn,
čím vysypat formu,
cim vymazat dortovou formu,
čím vysypat dortovou formu,
čím vysypat formu na dort,
pařížská šlehačka kunín diskuze,
dezert z pařížské šlehačky,
dezert harlekýn recept,
cim nahradit ztuzovace slehacky,
cim nahradit ztuzovac do slehacky,
čim vymazat formu,
recept harlekýn vysoký korpus,
harlekýn recept,
lehký harlekyn dort,
čím vymazat formu na koláč,
čím vysypat dortovou formu ?,
pařížská šlehačka kunín recept,
čím vymazat formu na dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
kakao,
olej,
šlehačka pařížská,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky
Komentáře (5)