Džem z černého rybízu
Pokud máte přebytek černého rybízu, určitě z něj připravte tento skvělý džem. Má sladce pikantní chuť a nádhernou tmavou barvu. Využijete ho do moučníků nebo i jen tak na pečivo s máslem.
Suroviny pro 4 kusy
Množství na 4 skleničky
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 050 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 54,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqmm
Moje poznámka
Džem z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wqmm
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
černý rybíz marmelada,
marmeláda z černého rybízu,
jam z černého rybízu,
černý rybíz,
zavarovani cerneho rybizu,
černý rybíz recepty,
marmelada z cerneho rybizu recept,
černý rybíz jam,
černý rybízový džem recept,
recepty z cerneho rybizu,
zavařování černý rybíz,
černý rybíz zavarovani,
dzem z černého bezu,
jam z černého bezu,
jam z rybizu,
vyvareni sklenic,
vyvareni sklenic v troubě,
černý ríbíz marmeláda,
marmeláda z černého rybízu bez želírovacího cukru,
marmeláda černý rybíz
Suroviny:
rybíz černý,
cukr želírovací,
kyselina citronová
Komentáře (5)
Jako hlavní fotka u receptu by mělo být hotové jídlo - vyměň si to, prosím
Rovnako je zbytočné dávať do ríbezlí želírovací cukor. Ríbezle obsahujú toľko pektínu, že je zbytočné pridávať ďalší, lekvár stuhne, aj keď by nechcel.