Velikonoční ovečky

vybusna Kuchařka: vybusna

12 oveciek Moučníky , Drobné pečivo 35 názorů

Suroviny

Těsto:
1 žloutek
50 g cukru moučka
100 g másla
130 g hladké mouky
lžička mlete skořice
Dokončení :
mandle (oloupat)
čokoládové tyčinky
Poleva:
1/2 bílku
200 g cukru moučka
citronová šťáva po kapkách
Recept si zatím oblíbilo 43 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pracovní desku proseji mouku a kromě žloutků, pokud bílky nesbíráte, tam můžete dát polovinu, co vám zůstane z přípravy polevy. Přidáme nakrájené máslo, cukr a skořici. Vypracujeme rychle těsto.

  2. Těsto jsem měla velmi řídké a tak jsem přidávala ještě po lžících mouku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut. Mandle vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, propláchneme studenou vodou a oloupeme.

  3. Připravíme plech s papírem na pečení a zapneme troubu na 200°C. Těsto jsem podsypala a rozválela na 5-6 mm tloušťku. Kulatou formičkou o průměru 7 cm, vykrajujeme kolečka a klademe rovnou na plech. Ze zbytku těsta vykrajujeme malá kolečka o průměru 3 cm.

  4. Malá kolečka položíme na velká (mají představovat hlavu). Po boku hlavy, zatlačit pořádně mandle, jako uši. Dáme péci na 12 minut (podle mé trouby), vy si to hlídejte podle sebe. Upečené korpusky necháme vychladnout.

  5. Na nohy jsem použila tenké čokoládové tyčinky. Pokud nemáte čokoládu, tak stačí i tyčinky máčené v čokoládě. Nařízneme tyčinky na délku nožiček. Teď jsem použila takovou malou fintu, zapalovačem jsem nahřála na vteřinu čokoládové tyčinky, ona se trošku povolila a já jsem pohodlně přilepila nožky na tělo.

  6. Z půl bílku, moučkového cukru a citronových kapek, utřeme hustou polevu. Polevu nabereme do sáčku s co nejtenčí špičkou a vytvoříme ovečce kožíšek. Když cukr zaschne, domalujeme jí oči, ústa a nos.

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4527

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 490 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční ovečky

  • epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

    Odeta Wollmanova: já musela upéci každému vnoučeti jednoho beránka a jejich tátovi jsem upekla beránka s masové směsi /na sekanou!!!:-)

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Krásné.:yes: Já bych už tak chtěla nějaké vnouče, abych mu mohla dělat takové zvířátka, ale to moje děcko se k ničemu nemá.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Tak sme ich vsetky vcera zjedli...niektore boli pooblizovane od maleho Janicka a mali pooblamovane nozicky a niektore boli bez usi, ael chutili naozaj dobre. Fakt nechcem to pisat preto, ze je to moj recept, ale vskutku nam s tym citronovym bielkom chutili. Este raz dakujem za priazen

    Odpovědět

  • šupinka šupinka(neregistrovaná)

    ty jsou rozkošné...:-K:-K:-K:-*:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    nádhera :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jejda, ty jsou kouzelné:yes::-D

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Nádherné, roztomilé ovečky:-O skvělá inspirace:-D+:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jéééé, ty jsou krásné :-) :yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    moc pěkné ovečky

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Masula: tak tych 5 odkapnuti si budem pamatat, vdaka za tip, vyskusam

    Odpovědět

  • Masula Masula

    vybusna:Já nešlehám bílek,ale jak se to delší dobu tře tak to hezky houstne a přibývá a jedna cukrářka mi řekla,že když bílkovou hmotu nabereme na vařečku a když nám pět krát odkápne,nesmí téct,tak už je hotová:-S:-):-K.
    Tu celou skořici bych nechtěla mít na cukroví,ještě by si někdo mohl zlámat zub:-));-):-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    jaj a rozoberala som este tu cukrovu polevu s mamkou...tak ona mi povedala, ze ten bielok, do ktoreho sypem cukor, ma byt vyslahany do tuheho snehu.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    Masula: v tom casopise kde som videla tieto ovecky, tak davali ako nozky skoricove drievka...normalne tie tvrde dreva a piekli to rovno s tymi korpusmi. Tak mne to prislo hrozne, jednak netusim, ako by som tie skoricove drievka pekne nalamala na rovnaku dlzku a jednak..jest sa to neda, je to drahe..., preto som tie drievka nahradila tymi tycinkami.

    Odpovědět

  • Masula Masula

    vybusna:U dvou oveček jsem vyválela nožičky z těsta a přidala k tělíčku,upekla a pak natřela čokoládou a taky to jde,kdyby někdo nemohl sehnat čokoládové tyčinky tak si i tak může pomoci:-):-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jsou rozkošné, klidně bych přišla na pomlázku:-8
    :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: velikonoční recepty ovečka z těsta ovečka z tyčinek do uší ovecky recept ovečka recept maso z ovečky testo na velikonocni ovecku velikonoční ovečky-top recet ovečka mazanec ovečka ovečky z těsta velikonoční mazanec ovečka maso z ovečky recepty ovečky z tyčinek do uší velikonoční ovečka-recept recept na ovečku z těsta maso ovečka recept velikonoční hlava ovecka z tycinky do usi muffiny ovecka