Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby zbavíme opatrně nožíkem vrchní ochranné bílé slupky a zbytku slizkého hlenu, který pak spláchneme na WC . Pokud nám lepkavý sliz ulpěl na prstech, což se může stát ,nic se neděje, vodou a mýdlem jde celkem dobře dolu. Zůstanou nám nazelenalé, čisté, kulaté malé míčky potažené jemnou vláknitou síťkou bílé barvy, tu neodstraňujeme. Houbičky pak na prkénku nakrájíme na slabší plátky silné asi 3-4 mm.
Krok 2: Připravíme si pánev, do ní dáme olej a necháme rozehřívat pomalu na plotně. Mezi tím si v misce vytvoříme klasické těstíčko z rozšlehaných vajec do kterých přidáme mouku a Vegetu .Vše jednoduše vidličkou našleháme a naházíme tam houby. Jakmile dáme kapku těstíčka do oleje a začne se smažit, můžeme tam přendávat vidličkou namočené houby v těstíčku, hned z misky a lehce, jako každé houbové řízky osmahneme po obou stranách...cca 2 minuty z každé strany. Hotové , do růžova osmahnuté smrdutky dáváme na ubrousek odkapat ze zbytku oleje. Houby mají jemnou chuť , která se nejvíce podobá pstruhové rybě.
Krok 3: Jako příloha se hodí pro případ bezmasého oběda bramborová kaše a rajčatový salát s balzamiko zálivkou. Na svačinu jakékoliv pečivo chutí méně výrazné, volila jsem kmínový chléb a doplnila jsem tuto svačinu barevnými rajčátky. Lze použít zeleninovou hořčici, čatní atd.
Zveřejněno 31. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVOz
Moje poznámka
Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVOz
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 13 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 22 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
houba co smrdi,
hřib smrdutý,
houba ktera smrdi,
houba smrdí,
smrduté brambory,
řezy z hadovek,
smrdute houby,
houby smrduté,
houba bila kulata sliz,
houba koule slizka,
houby smrdutky,
hadovka houba,
hřib hadovka,
sliz z hladké mouky a oleje,
houbičky z vajec a rajčaty,
silně smrdutý hlenů,
z hadovek,
recepty s hadovek,
houbové řízky z hadovky,
hadovka hrib
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/92/Hadovka...