Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby zbavíme opatrně nožíkem vrchní ochranné bílé slupky a zbytku slizkého hlenu, který pak spláchneme na WC . Pokud nám lepkavý sliz ulpěl na prstech, což se může stát ,nic se neděje, vodou a mýdlem jde celkem dobře dolu. Zůstanou nám nazelenalé, čisté, kulaté malé míčky potažené jemnou vláknitou síťkou bílé barvy, tu neodstraňujeme. Houbičky pak na prkénku nakrájíme na slabší plátky silné asi 3-4 mm.
Krok 2: Připravíme si pánev, do ní dáme olej a necháme rozehřívat pomalu na plotně. Mezi tím si v misce vytvoříme klasické těstíčko z rozšlehaných vajec do kterých přidáme mouku a Vegetu .Vše jednoduše vidličkou našleháme a naházíme tam houby. Jakmile dáme kapku těstíčka do oleje a začne se smažit, můžeme tam přendávat vidličkou namočené houby v těstíčku, hned z misky a lehce, jako každé houbové řízky osmahneme po obou stranách...cca 2 minuty z každé strany. Hotové , do růžova osmahnuté smrdutky dáváme na ubrousek odkapat ze zbytku oleje. Houby mají jemnou chuť , která se nejvíce podobá pstruhové rybě.
Krok 3: Jako příloha se hodí pro případ bezmasého oběda bramborová kaše a rajčatový salát s balzamiko zálivkou. Na svačinu jakékoliv pečivo chutí méně výrazné, volila jsem kmínový chléb a doplnila jsem tuto svačinu barevnými rajčátky. Lze použít zeleninovou hořčici, čatní atd.
Zveřejněno 31. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVOz
Moje poznámka
Smrduté hadovky s barevnými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVOz
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 6 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 7 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
houba co smrdi,
hřib smrdutý,
houba ktera smrdi,
houba smrdí,
smrduté brambory,
řezy z hadovek,
smrdute houby,
houby smrduté,
houba bila kulata sliz,
houba koule slizka,
houby smrdutky,
hadovka houba,
hřib hadovka,
sliz z hladké mouky a oleje,
houbičky z vajec a rajčaty,
silně smrdutý hlenů,
z hadovek,
recepty s hadovek,
houbové řízky z hadovky,
hadovka hrib
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/92/Hadovka...