Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 692 kJ / 2 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 101,85 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 384,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy.
Krok 2: Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Krok 3: Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Zveřejněno 23. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Moje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 minutami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 11 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Jarin57 před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 4 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 4 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na zemlicky,
žemlicky,
kvaskove zemlicky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
olej,
žloutek,
bílek,
sůl,
semínka sezamová
Komentáře (8)
Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky