Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 692 kJ / 2 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 101,85 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 384,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy.
Krok 2: Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Krok 3: Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Zveřejněno 23. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Moje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Nejnovější recepty
Párečky v těstíčku
Přidáno před 45 minutami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 51 minutami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 1 hodinou
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 3 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 3 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 6 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 6 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept na zemlicky,
žemlicky,
kvaskove zemlicky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
olej,
žloutek,
bílek,
sůl,
semínka sezamová
Komentáře (8)
Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky