Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 829 kJ / 3 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,40 g |
| Tuky | 208,35 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 315,65 g |
Postup přípravy
Pak ho rozdělíme na stejně velké kousky a z každého utvoříme hladký bochánek. Krok 3: Bochánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je asi 20 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme mákem.
Pečeme je při 180°C asi 15 minut dozlatova.
Bochánky podáváme s medovým máslem. Krok 4: Medové máslo: změklé máslo dobře smícháme s medem a před podáváním necháme vychladit.
Máslo a med použijeme ve stejném váhovém poměru. Použila jsem 80 g másla a 80 g medu.
Zveřejněno 23. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naducánky s medovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVJ6
Moje poznámka
Naducánky s medovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVJ6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr,
máslo,
mléko,
ořech muškátový,
droždí čerstvé,
vejce,
mák,
máslo,
med
Komentáře (7)