Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Superkalifradžilistikexpijalidozní jídlo

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

woman woman

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 465 kJ /
1 306 kcal
Bílkoviny74,44 g
Tuky36,86 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 169 mg
Sodík 5,31 g
Sůl13,04 g
Sacharidy168,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V remosce nebo kastrůlku nahřejeme smetanu. Do smetany ponoříme gnocchi, aby byly ve smetaně potopené. Pomalu vaříme a osolíme, přidáme pepř, na plátky nakrájené moravské uzené. Krok 2: Po půlhodině přidáme nastrouhanou Nivu. Směs houstne (pokud se vám zdá hustá až moc, pak přidejte 2-3 lžíce mléka). Krok 3: Pokrm pokud možno nemícháme. Vaří se pomalu asi hodinku. Krok 4: Přizdobíme čerstvě nasekanými bylinkami (např. bazalkou, petrželkou).

Zveřejněno 13. 10. 2016

Poznámka autorky woman

http://www.woman-today.cz

Nechala jsem se inspirovat názvem z muzikálu Mary Poppins. Prostě nevyslovitelné! Ale přesto SUPEREXTRAIDEÁLNÍ pro chvíle, kdy nechcete stát u plotny. Vše v jednom "hrnci" a za hodinu máte lahůdku. Jídlo je velmi syté.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zGq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zGq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Hmm, Woman, po gnocchich pokukuji už delší dobu (mám na mysli "pokukuji u nás v Bille" - vím, dají se udělat doma, ale zajímá mě, zda ty billacké jsou nějaké extra ;-) ) a zbytek surovin patří mezi potraviny s moji duši souznitelné, takže brzy tento recept přijde na řadu :-p

Ivosisko:
:-) Já si dělám noky raději sama.

woman: ano, ano "ženo"......také jsem si zvykl je dělat a přesně, jak to popisuješ ve svém receptu pod uvedeným odkazem - je to v podstatě český lidový výtvor - ty "billacké" mě zajímaly jen pro jakési srovnání (působí na mě svým vzhledem a obalem spíše "taliansky" ;-) ). K těm "naším" jsem se uchýloval v případě pokrmů, jako je pečené vepřové se zelím nebo jen tak (podobně jako halušky) se slaninou a cibulkou či s bryndzou. Ale jak je vidět, tak i se sýrovo-smetanovou omáčkou mohou být vynikající ;-) :yes: :-K

No vařit Gnocchi hodinku nevím...:-O Ty jsou hotové za minutku..:-) Ale nezkoušela jsem to :-)

mika59: Nejlépe v remosce, přímo ve smetaně, to je pomalu, pomaličku.

Tématické fráze:
recepty na jídla do krabiček, jidlo do krabicky recepty, moravské uzené, jídla do krabiček - recepty, recepty na jídlo krabičkové, recepty na jídlo do krabičky, recept na jídlo.cz

Suroviny:
gnocchi, smetana na vaření, uzené moravské, sůl, pepř, sýr niva, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu