Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem
V této štole najdete místo marcipánu kokosový suk, ale stejně jako v jiných štolách i zde voní kandované ovoce, rozinky, máslo a rum. Připravte si tvarohovou štolu bez kynutí a ještě horkou ji bohatě potřete rozpuštěným máslem a posypte moučkovým cukrem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 733 kJ / 2 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,55 g |
Tuky | 149,52 g |
Vláknina | 9,64 g |
Cholesterol | 864 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 240,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oba cukry vyšleháme s vejci, měkkým tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudinkovými prášky, s kypřícím práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou soli.
Krok 2: Postupně přidáváme k vaječné vyšlehané směsi i promíchanou mouku. Zapracujeme do těsta rozinky, mandle, kandované višně a kandovaný pomeranč.
Krok 3: Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta.. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.
Krok 4: Štolu přendáme na plech vyložený pečícím papírem, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C po dobu cca 30 minut. Poté sejmeme alobal a pečeme štolu dál, už jen dorůžova cca 25 minut.
Krok 5: Po vyjmutí z trouby ještě horkou štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.
Zveřejněno 19. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrOq
Moje poznámka
Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrOq
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová štola bez kynutí,
pečeme štolu,
kam s mandlovým máslem,
štola pro pro diabetiky,
tvarohová štola,
vánoční štola pudink,
peceme/s/mandlovym maslem,
recepty s mandlovým máslem,
štola plnena tvarohem,
tvarohova stola 13.12.2018,
štola plnena kremem,
příprava křehkého těsta bez cukru se stévii,
tvarohová štola pro diabetiky,
košíčky plněné mandlovým krémem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
pudink mandlový,
pudink vanilkový,
rum,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mandle,
ovoce kandované,
rozinky,
máslo,
citron,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (3)