Taštičky z křehkého těsta

tejaja Kuchařka:

Studená kuchyně 3 názory

32

Suroviny

TĚSTO:
250 g polohrubé mouky
250 g jemného tvarohu
250 g tuku na pečení
špetka soli
NÁPLŇ:
300 g sterilizovaných žampiónů
1 lžíce oleje
1 menší cibule
1 vejce
sůl
černý pepř
petrželová nať
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z prísad vymiesime cesto, dáme do chladničky na 1 hod odpočinúť. Vyvaľkáme na 5 mm hrubo, vyrežeme kolieska s priemerom asi 6 cm, na každé uložíme plnku, prehneme a okraje spojíme. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a upečieme.

  2. Plnka: Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, podusíme, kým sa voda nevyparí. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a miešame do stuhnutia. Pridáme sekanú vňať a necháme vychladnúť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Taštičky z křehkého těsta

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Marcelka, najlepšie sú čerstvo upečené a na druhý deň. Tak dlho by som ich nedržala. Sú tam huby, aj keď tepelne upravované, ale aj tak...

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Chtěla bych se zeptat jak dlouho vydrží. Dají se napřáklad napéct týden dopředu?:-Kmarcelamacakova@seznam.cz

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ráda používám toto těsto, hodí se na sladké i slané pečení, jen dělám z hladké mouky, ale vyzkoušela jsem i polohrubou, je :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo