Řezy z medu, s krémem a oříšky
Lahodný dortík inspirovaný arménskou recepturou si podmaní každého, kdo má rád sladké. Pláty medového korpusu jsou promazané lahodným máslovým krémem a celý moučník korunuje vrstva sekaných oříšků.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 878 kJ / 8 097 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 7,16 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 825,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko a promícháme.
Krok 2: Mezitím v misce promícháme mouku a sodu. Přisypeme ke směsi v hrnci a smícháme.
Krok 3: Již nevaříme a do teplé směsi přidáme 3 celá vejce.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 3 díly (upečeme 3 pláty) a každý pečeme na pečicím papíru 8 minut v troubě na 200 °C.
Krok 5: Náplň svaříme z mléka, cukru a krupice na hustou kaši a necháme vychladnout.
Krok 6: Vyšleháme máslo se Salkem a postupně přidáváme mléčnou náplň.
Krok 7: Vychladlé pláty dáme na sebe a ořežeme, abychom je měli stejně velké. Ořezané okraje plátů a ořechy rozmixujeme najemno.
Krok 8: První plát pokapeme rumem a potřeme třetinou krému.
Krok 9: Přiložíme druhý plát, který potřeme částí krému a na něj přiložíme třetí plát.
Krok 10: Na povrch natřeme zbytky krému a posypeme směsí z rozmixovaných ořezů s přidáním ořechů. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Moje poznámka
Řezy z medu, s krémem a oříšky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XVZ5
Nejnovější recepty
Bábovka z cukety
Přidáno před 1 hodinou
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 15 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový chleba III.
Jara24 před 51 minutami
Mini Pavlova
MichaelaM před 2 hodinami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 12 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 13 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 14 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 16 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 16 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 18 hodinami
Tématické fráze:
marlenka na plech,
marlenka recept,
marlenka recept na plech,
minibazar vaření a pečení,
recept na marlenku,
jednoduchý medovník na plech,
recept na marlenku na plech,
marlenka,
recept marlenka,
domaci marlenka,
marlenka recept original,
marlenky recept,
marlenka top recepty,
marlenka recepty,
recept marlenka original,
orechova marlenka,
recepty marlenka,
top recepty marlenka,
mimibazar marlenka,
jednoduché dětské recepty
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
mouka hladká,
med,
soda jedlá,
mléko,
vejce,
mléko,
cukr krystal,
krupice dětská,
máslo,
salko,
ořechy,
rum
Komentáře (58)
No, tomu se říká cukrářská karta
A mám dotaz ....tentokrát nemám vlašske ořechy ....je možné použít lískové?
Zkoušel někdo? Předem moc děkuji
A Marlenku robím s obyčajným Salkom, nedávam karamelizovať - akosi nám to viac chutí, tá jemná smotanová chuť k medovému cestu...
(Salko zmiešam s maslom)
ted nevím jak s tímto, zkoušel někdo? ...nevím, jestli valit koupit to normální
Předem díky
Rechty: