Suroviny
Porce: Dvě (nezbude)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 626 kJ / 1 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,25 g |
| Tuky | 127,50 g |
| Vláknina | 2,53 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 5,45 g |
| Sůl | 13,25 g |
| Sacharidy | 30,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos.
Krok 2: Do pekáčku rozprostřeme polovinu podušeného zelí, na něj narovnáme kabanos a zakryjeme ho zbývající polovinou.
Krok 3: Vše polijeme smetanou a dáme do trouby zapéci na 20 minut. Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené zelí s kabanosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v655
Moje poznámka
Zapečené zelí s kabanosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v655
Nejnovější recepty
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 16 minutami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 18 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 43 minutami
Smažená rýže
Kajkajak před 6 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 6 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 7 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 7 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 8 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 8 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 9 hodinami
Tématické fráze:
zapečené zelí,
zapeceny kabanos,
kabanos v zelí,
zapečené špekáčky v zelí,
sladkokyselé zelí s kabanosem,
recept kabanos a vařený hrách,
knedlik zeli kabanos,
zapečené zelí,
kabanos s kysaným zelím,
zapekane zelí,
pekinské karbenátky,
utopenci z kabanosu
Suroviny:
zelí,
kabanos,
koření grilovací,
cukr,
smetana 12%
Komentáře (7)
Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrobit)
magdalenka: já jsem měla kysané, myslím že do sladko kyselého stačí dát min cukru.