Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Mleté maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

300 – 400 vařeného uzeného masa (i z uzených žeber)
300 g vepřového plecka (krkovice nebo libovějšího bůčku)
hladká mouka podle potřeby na zahuštění
1- 2 žemle
sůl
pepř
1 stroužek česneku (lze vynechat)
lžíce polohrubé mouky
2 bílky
olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vařené uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku současně s opraným nakrájeným syrovým vepřovým masem a se žemlí, zvlhčenou vodou (a vymačkanou). Umletou hmotu ochutíme pepřem, osolíme a zahustíme hladkou moukou. Té mouky by se nemělo dávat moc, aby to masům neubíralo příliš na chuti. Kdo chce, přidá i prolisovaný stroužek česneku.

  2. Z fáše tvoříme karbanátky. Obalíme je v hrubé mouce, vkládáme je do ušlehaných bílků a opečeme na oleji po obou stranách.

  3. Masa uzeného a vepřového by vždy mělo být 50% a 50% nebo ještě lépe, když je o trošku víc uzeného.
    Podáváme s hrachovou kaší, nakládanými okurkami a mísou zeleninového salátu.

Poznámka

Zdroj: recept z (cca 50-60let) starého časopisu Vlasta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Karbanátky z vařeného uzeného a syrového vepřového masa s hrachovou kaší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo