Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z televize

Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout. Tato bábovka je toho dokladem.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 064 kJ /
6 708 kcal
Bílkoviny113,60 g
Tuky348,30 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 809 mg
Sůl2,79 g
Sacharidy770,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáme vše ostatní. Oddělíme asi 1/3 těsta a tu obarvíme kakaem. Krok 4: Světlé těsto lijeme do bábovkové formy střídavě s tmavým těstem a tím vytvoříme mramorování. Krok 5: Formu vložíme do vyhřáté trouby a zakryjeme její povrch alobalem. Takto pečeme asi 1 hodinu. Krok 6: Potom alobal odstraníme a dopékáme dalších 15 minut. Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

Jak vyklopit bábovku - návod

Zveřejněno 23. 11. 2009

Poznámka autorky marunda

Tento recept jsem viděla jednou v televizi - s Jiřinou Bohdalovou. Je moc dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z televize

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Dk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z televize

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Dk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Krásně vláčná, vynikající.

tejaja: :-D asi metalurgii a železo se leguje....

Veronika.Hrozna: Veronika, čo je oceľ, vie každý žiak ZŠ, a ja tiež. Ale nalegovaná oceľ má už iné vlastnosti. Nebudem tu rozobetať chémiu. Musím sa panej zastať, v bežnej reči sa málokedy používajú odborné názvy, človek si to skráti a povie ľudovo. Tak ma prosím, neťahaj za slovíčka. ;-)
V obchodných názvoch sa pojem "uhlíková oceľ" používa bežne.
https://www.mall.sk/formy/toro-forma-na-babovku-25...

tejaja: Každá ocel má v sobě uhlík a jiné příměsi, dle použití, jinak by to nebyla ocel. Povrch pro pečení je ovšem upraven jinou hmotou, dle obrázku, asi teflonem. Takže materiál formy- výlisek, je irelevantní . " Uhlíková forma" to není , je plechová. Na výrobu výlisku formy, lze použít, jakýkoliv ohebný plech.

Veronika.Hrozna: Existujú formy z uhlíkovej ocele, je možné, že to mala pani na mysli. ;-)https://skyelektro.sk/product-detail/86429/lamart-...

casino: No, když jinak nedáte! Tak se s tím budu muset smířit. ;-)

OT
Veronika.Hrozna: "Totiž forma z uhlíku neexistuje"
Čeština je krááásnááá...:yes:
Nevím, zda existuje FORMA z uhlíku, leč existuje uhlík v několika FORMÁCH;-)
Pomineme-li, že kolegyně má diamantovou formu (a kdo z nás ji má ;-) tak by forma mohla být z grafitu, ale jídlo z ní by asi vypadalo jako od kominíka, že :-8
O uhlíku jsme se učili v ústavu, ale že existuje i jakýsi fulleren nám bylo zamlčeno :-O
No, asi ho neznali ani Š + G, protože by ho znesmrtelnili v povídce z pomocné školy: „...za trest vám dnes neprozradím nic nového o fullerenu!" :-D

bystrouska: To taky uvádějí výrobci, že první použití by mělo být s olejem na povrchu, pak ohřát , lehce opláchnout a vysušit. Pak se může použít na pečení ! ;-)

elizela@seznam.cz: Forma bude nejspíš teflonová . Nádobí s teflonovým povrchem bývá černé. Teflonové formy na pečení se většinou nevymazávají , i když při prvním použití by možná bylo dobré formu vymazat a vysypat moukou, strouhankou nebo kokosem:-K

elizela@seznam.cz: Vymazaním a vysypaním nikdy nič nepokazíš. Nech sa ti darí!

elizela@seznam.cz: Povrch formy má černou barvu ? Totiž forma z uhlíku neexistuje. Uhlík je nerost, sice důležitý a skládá se z něj částečně i naše tělo, ale forma na bábovku by musela být z oceli, v té uhlík také je! Což asi nebude tento případ.

Dobrý den přeji a prosím vás o radu.Mám formu na bábovku s uhlíku a nevím jestliže mám formu jen vymazat nebo také vysypat.A recept chci vyzkoušet vypadá skvěle.Prosim o radu a děkuji předem za odpověď.

Skvělý recept. Přidala jsem ještě strouhanou pomerančovou kůru a bábovka mizela jako mávnutím kouzelného proutku. Je krásně vláčná a nadýchaná. :-K:-K:-K

Pro velký úspěch dnes peču podruhé;-):yes:

Irrena: tak to jsem ráda, že chutná.:-D

Bábovka je vynikající, dala jsem méně cukru <3:yes:

jirholu: supr :yes:

Tématické fráze:
bábovka jiřiny bohdalové, babovka od bohdalky, bábovka podle jiřiny bohdalové, recepty jiřiny bohdalové, bábovka od bohdalové, bábovka od jiřiny bohdalové, bábovka recept, bábovka podle bohdalové, vareni s bohdalovou, babovka bohdalova, babovka dle j.bohdalove, babovka podle bohdalky, vaření s jiřinou bohdalovou, vanilkové rohlíčky bohdalové, recept na babovku, pečení s jiřinou bohdalovou, kuchařka jiřiny bohdalové, bohdalová bábovka, bábovka bohdalové, babovka bohdalky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kakao, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu