Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 581 kJ / 2 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,48 g |
Tuky | 192,14 g |
Vláknina | 7,24 g |
Cholesterol | 623 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 200,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout.
Krok 2: Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku.
Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni. Krok 3: Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici
Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni. Krok 3: Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici
Zveřejněno 1. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Puntíkované malé cheesecaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkMo
Moje poznámka
Puntíkované malé cheesecaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkMo
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 7 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort z drcenych sušenek lotus,
lotus sušenky náplň do košíčků,
cheesecaky,
cheesecake z lotus sušenek košíčky,
male dezertiky cheesecake,
recepty z drcenych sušenek,
zákusek z rozdrcených sušenek,
top cream košíčky,
male dezertiky recepty,
zákusek z drcených sušenek,
malé cheesecaky,
susenky jako ze starbucks,
košíčky z rozdrcených sušenek,
puntíkovaný dort recept,
recepty cheesecaky
Suroviny:
sušenky,
máslo,
voda,
lučina,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda hořká
Komentáře (9)
Ja pecu ve vodni lazni a nechavam vychladnout v zavrene troube.
A i na strankach Starbucks je prakticky totozny. A protoze tu zakladni (a nejdulezitejsi) hmotu delam temer totozne, pridavam fotku. Klidne mohu smaznout.
edit-jen ta voda do zakladu me prekvapila:)
A jeste maly trik pro cheesecake ve velke forme, nechejte ho cca deset minut stat a obcas udelejte nozem do hmoty osmicku. Vyzenete vzduch a nemel by pak praskat.