Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 16 minutami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Ořechová bábovka
SUMAVA před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 4 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 5 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 7 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 7 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 7 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)
naprosto skvělé!
zdenička00 -