Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček.
Suroviny pro 1 dávka
z jedné lžíce houbiček je 250 ml kefíru
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kefírové houbičky dáme do nádoby, zalijeme studeným mlékem a necháme přes noc na kuchyňské lince zrát.
Krok 2: Druhý den hotový kefír plastovou lžící promícháme a přecedíme. Houbičky nemusíme každý den proplachovat, vložíme je zpět do sklenice, zase zalijeme mlékem a tento postup každý den opakujeme.
Krok 3: Houbičky časem, asi tak za 14 dnů, nabudou - musíme mléka dát o dávku víc, jinak je kefír hodně kyselý.
Krok 4: Pokud nebudeme stíhat konzumovat, můžeme houbičky zalít mlékem a dát zrát do ledničky. Chladem se proces zpomalí a přecedit můžeme i za 2 dny. Nebo je možné houbičky propláchnout studenou vodou, zalít je zase studenou a nechat v lednici 3-4 dny "vyhladovět".
Zveřejněno 10. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Moje poznámka
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 8 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 18 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 45 minutami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 2 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 2 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka II
Kajkajak před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
schierl před 3 hodinami
Tématické fráze:
tibecká houba,
tibetská houbička,
tibetské houbičky,
houba do mléka,
kefírové houbičky,
tybecka houba,
kefirova houbicka,
tibecká houba na zdraví,
kefírové houbičky prodej,
jak uchovat tibetskou houbu,
houbičky do mléka,
houba v mléce,
tibecké krystaly,
tibecke houbičky,
tibecka houba do mleka,
tibecká houba-recepty,
tibeckahouba,
kefirove mleko,
tvaroh z kefiru,
tybetska houba
Suroviny:
houba kefírová tibetská,
mléko
Komentáře (109)
rád bych nabídl zdarma nebo za poštovné tibetskou kefírovou houbu.
Osobní převzetí zdarma v Praze Háje Mirošovská.
Nebo zašlu poštou za poštovné.
Kontakt daft.ryba@seznam.cz
S pozdravem David
můžete mi napsat na email: jasinkocin@seznam.cz
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičkypěstované ve farmářském mléce.
Brno osobně,jinak na dobírku
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
Houby mám namnožené,mohu poslat.Radomíra
Výborná na posílení imunity celého těla.
Posílám mladé,zdravé houbičky.
V případě zájmu pište na e-mail radomira.r@seznam.cz
jsem z Chomutova a měla bych velký zájem o houbičku. Je Vaše nabídka ještě aktuální? Moc Vám děkuji za odpověď
Verča
coccinell.a@seznam.cz
(Andrea.Peldova@seznam.cz)