Celozrnné špaldové housky
Celozrnné housky jsou zdravější alternativou klasického pečiva, nejen svou chutí, ale i výživovou hodnotou. Jsou bohaté na vlákninu, vitamíny, minerály, přičemž si zachovávají příjemně nadýchanou strukturu a jemně oříškovou chuť.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 625 kJ / 2 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,09 g |
Tuky | 60,60 g |
Vláknina | 56,70 g |
Cholesterol | 19 mg |
Sodík | 159 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 398,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka. Zapneme program Těsto, který trvá asi 1,5 hodiny.
Krok 2: Postup bez domácí pekárny: Zaděláme kvásek z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka. Necháme vzejít.
Krok 3: Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky (smíchaná špaldová a hladká), přidáme sůl a olej a semínka. Prohněteme a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kousků (nepodsypáváme).
Krok 5: Umotáme housky nebo rohlíky podle libosti, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a téměř ihned pečeme (bez dokynutí).
Krok 6: Pečeme při 210-220 °C dokud nezezlátnou, přibližně 12-15 minut. Sundáme z plechu na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnné špaldové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgjW
Moje poznámka
Celozrnné špaldové housky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jgjW
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 6 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 31 minutami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 39 minutami
Fazolková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 1 hodinou
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 1 hodinou
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 3 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 3 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 4 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 6 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 8 hodinami
Tématické fráze:
housky ze spaldove mouky,
domácí housky ze špaldové mouky,
špaldová mouka celozrnná recepty,
špaldové rohlíky,
domácí špaldové housky,
domácí pečivo ze špaldové mouky,
špaldové domácí housky,
houstičky ze špaldové mouky,
celozrnné housky,
špaldové housky z domácí pekárny,
domácí rohlíky ze špaldové mouky,
špaldové houstičky,
housky na hamburgery ze špaldové mouky,
housky z celozrnné špaldové mouky,
housky z špaldove mouky,
housky se spaldove mouky,
houska ze spaldove mouky,
rohlíky ze špaldové mouky,
recept na housky ze špaldové mouky,
celozrnné housky z domácí pekárny
Suroviny:
mléko,
olej olivový,
mouka špaldová celozrnná hladká mouka,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná,
semínka lněná,
semínka sezamová
Komentáře (20)
Jen soli dávám jednu lžičku.
Do jiné dimenze se posuneme, když smotáme rohlíky s náplní: dva plátky anglické slaniny, alternativně vrstva nastrouhané goudy.
Posyp mák+sezam+hrubá súl, vyjma těch se slaninou, ty jsou slané dost.
Vynikající samotné a ještě lepší k jakékoli polévce.
http://www.youtube.com/watch?v=tU9I1nYS60E