Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 433 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,78 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 157 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 49,09 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme lžíci másla a vhodíme cibuli. Když zesklovatí, přidáme celer a petržel a restujeme, až zelenina začíná zlátnout.
Osmaženou zeleninu zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme brambory nakrájené na kostičky a rajčata rozkrájená na menší kousky, osolíme a opepříme.
Necháme vařit na mírnějším ohni, až jsou brambory měkké, asi 25 minut. Krok 2: Polévku rozmixujeme, kdo má raději sladší chuť, může dochutit lžičkou cukru. Přimícháme nasekaný libeček a můžeme vypnout.
Podáváme s kostičkami osmaženého pečiva.
Zveřejněno 1. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Moje poznámka
Bruselská zeleninová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4rwk
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 18 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 11 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 11 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
domácí zeleninová polévka,
bruslská polévka,
zeleninova polevka z rajcat,
bruselská poévka,
bruselskápolévka
Suroviny:
cibule,
celer,
petržel,
rajče,
brambory,
sůl,
pepř,
máslo,
cukr,
libeček
Komentáře (11)