Nakládaná pečená kolena
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v luxusním vývaru podávejte s chlebem, křenem i hořčicí.
Suroviny pro 6 porcí
4-8 porcí (dle hladu a apetitu strávníků)
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 866 kJ / 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,08 g |
Tuky | 0,99 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.
Krok 2: Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Krok 3: Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti.
Krok 4: Pak nálevem zalijeme kolena, aby byla ponořená a asi 48 hodin je necháme v chladu odležet (dvakrát je obrátíme).
Krok 5: Potom nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut.
Krok 6: Vyjmeme je, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Kolena pečeme na cca 200°C po dobu cca 1 hodiny, až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou. V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Krok 8: Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Dobrou chuť.
Zveřejněno 7. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Moje poznámka
Nakládaná pečená kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vQp5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 13 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 13 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečena kolena,
nakládané vepřové koleno,
nalozene veprove koleno,
nalozene koleno,
jak naložit vepřové koleno,
jak naložit koleno,
nalev na veprove koleno,
nakládání vepřového kolena,
naložene pečene koleno,
pečené naložené koleno,
nakladana veprova kolena,
naložené vepřové koleno pečené,
naložená kolena,
pečene koleno,
pečené koleno babicovy dobroty,
vepřové koleno nakládané,
nalev na pecene koleno,
nálev na koleno,
vepřové koleno naložené,
jak naložit koleno na pečení
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
česnek,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
tymián,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (22)