Vařeno - pečené koleno

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hodiny 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 3 hodiny 3 názory

Suroviny 4-5 porcí

vepřové koleno (zadní)
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
2 lžičky oleje
lžíce grilovacího koření

Postup přípravy receptu

  1. Koleno omyjeme, vložíme do vroucí vody, do které jsme dali sůl a koření (mimo grilovacího) a vaříme (v tlakovém hrnci) 1.5 hod..

  2. Poté ho vyjmeme, necháme okapat, ostrým nožem nakrájíme kůži na kostky, dáme na pekáč s trochou vývaru, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C hodinu za občasného potírání grilovacím kořením, rozpuštěné v oleji a výpekem.

  3. Až začne horní strana zlátnout, otočíme koleno a proces opakujeme. V poslední fázi koleno opět otočíme, zvýšíme teplotu na 200°C a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu Vařeno - pečené koleno

Tématické fráze: pečené koleno recept pečené koleno pečené koleno recept babica příprava kolena vareno jak připravit pečené koleno příprava zadního kolena příprava pečeného kolena recept na pečené koleno recept pečene koleno vařeno pečené vepřové koleno peceno veprove koleno koleno příprava pečené vepřové koleno video pečené koleno video pečené koleno příprava připrava k pečeni kolenem video pečené koleno pomalu pecene koleno video zadní koleno recepty