Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,55 g |
Tuky | 124,90 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 283 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 18,82 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Moje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Nejnovější recepty
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 46 minutami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 1 hodinou
Krkonošské fazole
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 2 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Květákový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 12 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 13 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 17 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 17 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 17 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 18 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 20 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 20 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 23 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Tématické fráze:
gorgonzola recepty,
pomazánka z gorgonzoly,
recepty s gorgonzolou,
recepty z gorgonzoly,
gorgonzola pomazánka,
gorgonzolou,
pomazánka z gorgonzoly s tvarohem,
recept na gorgonzolu,
pomazánka s gorgonzolou,
gorgonzola pomazánka recept,
sýr gorgonzola pomazanka,
sýrová pomazánkaz gorgonzolou,
tvarohova pomazanka s gongonzolou,
creme liquide recept,
těstoviny, vlašské ořechy, gorgonzola, víno
Suroviny:
gorgonzola,
tvaroh plnotučný,
crème frâiche,
ořechy vlašské,
chléb,
ořechy vlašské,
hruška
Komentáře (5)
Nechápu, proč mícháte dohromady italský sýr s francouzským názvem smetany, stačilo to snad napsat česky, nebo ne?
Crème fraîche ([krem freš], francouzsky doslova čerstvá smetana) je název mléčných výrobků původem z Francie. Créme fraîche se vyrábí z kravského mléka a musí obsahovat nejméně 30 % tuku v sušině. Výrobek obsahuje nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy), tím je také lépe stravitelný pro lidi s poruchou trávení laktózy (alaktázie).
Crème fraîche se dělí na „liquide“ (tekutá) – obdoba české smetany ke šlehání. Druhá verze je „épaisse“ (hustá), smetana vyzrálá pomocí bakterií mléčného kvašení a která má blíže k české zakysané smetaně.[1] Pokud není druh upřesněn, je ve Francii zpravidla myšlena nekysaná verze liquide.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...
https://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...