Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 744 kJ / 3 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,17 g |
| Tuky | 185,92 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 449,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
Krok 3: Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé - jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
Krok 4: Pečeme 40 minut na 180°C, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení.
Krok 5: Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu.
Krok 6: Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama.
Krok 7: Modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík.
Zveřejněno 11. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdíčkový dort k výročí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5y5
Moje poznámka
Srdíčkový dort k výročí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5y5
Nejnovější recepty
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 48 minutami
Kapr na křenu
Přidáno před 15 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 23 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno 11. 12. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 6 minutami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 10 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 10 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 11 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 12 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 13 hodinami
Uherská pěna
Daami před 14 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort k výročí,
dorty k výročí,
srdíčkový dort,
dorty k výročí fotogalerie,
dort se srdíčky,
rozválení marcipánu,
srdíčkové dorty,
dort na výročí,
dort na valentýna,
dorty k výročí-fotogalerie od srdíčka,
co uvařit k výročí,
nutelový dort,
dort se srdíčkama,
dort,
dorty na výročí,
srdíčkový dort recept,
nápad na dort k výročí,
dort k výročí,
dort výročí,
nutelový krém
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
krém,
nutella,
máslo,
marmeláda,
banán,
marcipán,
hmota modelovací,
potravinářské barvivo červené
Komentáře (52)
Na 5 vajec zkuste suroviny vynásobit x 1,25 (vanilku a prdopeč bych neřešil)
Uvidíme jak zítra potěší obdarovaného
Katrynce moc děkuji za recept!
...mléko i cukr prosejeme, přidáme vše ostatní a nakonec postupně přidáváme vodu, zpracováváme buď v robotu nebo ručně, pokud se drobí namočíme si ruce v teplé vodě a vypracujeme dohaldka, hmota by měla mít konzistenci jako plastelín.
Zásda je, že pokud se lepí přidáme cukr, pokud se drolí mírně namočíme.
Já válím mezi dvěma igelitovými sáčky.
Pajaska: to mě moc těší, právě proto dorty dělám, aby lidem rozjasnily tvář!
Dortik je vesely, škoda , že se nevidi jaky je uvnitr.