Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello (nejen) s Nivou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 842 kJ /
918 kcal
Bílkoviny65,88 g
Tuky52,29 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 2,76 g
Sůl6,67 g
Sacharidy44,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky. Krok 2: Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky (cca 1 lžíce), vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme. Krok 3: Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme. Krok 4: Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova. Krok 5: Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...

Zveřejněno 6. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO0w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LO0w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

hosta a všichni: omlouvám se, máte pravdu. Biologicky je to varianta Agaricus bisporus, česky Pečárka dvouvýtrusá. Kdysi mně kdosi na jiné internetové kuchařce přesvědčoval a přesvědčil o tomto mém omylu.:-((

Dobré, až na to, že žampiony a portobello jsou dvě různé houby :-D

recepty73: taky jsem tomu dlouho věřil, jsou podobné, ale tam to končí, biologicky je to jiná houba.

Drobek: Já jsem našla tento odkaz, který potvrzuje, že botanicky jde o druh žampionu.
https://www.genusplus.cz/zblizka/netrecept-portobe...
Máš pro své tvrzení nějaký věrohodný důkaz? Zajímá mě to.

Tématické fráze:
portobello s nivou, portobello plnene nivou, portobello recept, portabello recepty, žampiony portobello s nivou, portobello recepty, portobelo s nivou, portobello recept s nivoi, portobello s nivou recept, játrové portabello, plněné portobello s nivou, plněné portobello nivou, portobelo recepty s nivou, dušené portobello, portobello niva, recept na portobello s nivou, jak dlouho pect zampiony portobello, napln do portobello, portobello plněné nivou a sušenými rajčaty, zapekane portobello s nivou

Suroviny:
portobello, sýr niva, kost, česnek, bylinky, vejce, strouhanka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu