Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví je snadné na přípravu a ideální pro ty, kteří s pečením nemají velké zkušenosti. Tradičně se připravuje z křehkého těsta s lískovými nebo vlašskými ořechy a přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talíře jako první.

Hodnocení receptu je 4,5 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby namáčení ořechů a tuhnutí těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby namáčení ořechů a tuhnutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 164 kJ /
4 341 kcal
Bílkoviny68,38 g
Tuky293,33 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy347,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Ořechy nejméně na 2 hodiny namočíme do vody, pak je osušíme a nasekáme na hrubší kousky. Krok 3: Všechny suroviny smícháme, přidáme nasekané ořechy a vypracujeme těsto. Krok 4: Z těsta vytvarujeme válečky s průměrem podle toho, jak velká chceme mít kolečka (3-5 cm). Zabalíme do fólie a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Krok 5: Válečky pak krájíme na tenká kolečka, pokládáme na plech a pečeme v předem předehřáté troubě na 175 °C. Krok 6: Horké obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkovým cukrem.

TIP: Oblíbené české vánoční cukroví

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vánoční klasika:-K:-*

Zkusila jsem tyhle vanoce.:-K Vlasske orechy a jsem macela v rumu. Jak uz nekdo tady napsal, hned po upeceni jsem je trochu postrikala ze sprejove lahve rumem. Potom obalila ve vanilkovem cukru. Cukrovi bylo vynikajici <3a ted je budu delat asi kazde vanoce.:yes: Jestli neurazim, pridala jsem foto. Dekuji za inspiraci.:-K

právě jsem dopekla a do jedné várky jsem místo ořechů dala celý mák.Také výborné.A kolečka s ořechy jsem obalovala v cukru se skořicí.:-)

Recept mám léta pod trochu jiným názvem,dle něj se používají ořechy lískové-lopané,celé a nepřidává se kakao jak je uvedeno v podobných receptech.No,ale proti gustu...

recept mám od paní Bohdalové a toto cukroví je naprosto skvělé!!:yes::-p:-p:-K

Tohle cukroví jsem podle tohoto receptu pekla loni na vánoce. Všem moc chutnalo a letos udělám z dvojité dávky.:yes:

moc dobré cukroví,přidám si ho do repertoáru...děkuju:-K:-K:-K

Je vynikající!!:-p

Jára: Přesně tak dělám již také nějakou dobu ořechy lískové a vcelku, nesekají se !

:no::-//:no::-//:no::-//

Tématické fráze:
masarykovo vánoční cukroví, masarikovo cukroví, masarykova kolečka, masarykovy řezy, masarykovy kolečka, masarykovy koláčky, cukroví recepty, masarikovo vánoční cukroví, masarikovo cukrovy, masarykovy kolečka recept, cukroví z vlašských ořechů, masarykovocukrovi, masarykovo vánoční cukroví - recept, masyrykovo cukrovi, masarykův dort, masrykovo cukroví, masarykovi kolečka, masarykovo pečivo, masarykova kolečka recept, masarykovi rezy

Suroviny:
ořechy vlašské, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu