Ovarová polévka se strouháním

Iness Kuchařka: Iness

Polévky 12 názorů

Suroviny

Vývar:
vepřové koleno
(200 g kořenové zeleniny):
150 g mrkve
100 g petržele
50 g celeru
4 stroužky česneku
4 kuličky nového koření
1 lžička majoránky
1 cibule
špetka pepře
sůl
1,5 l vody
Strouhání:
1 vejce
120 g hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme v tlakovém 1,5 h, v normálním až 3 h.

  2. Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do vývaru.

  3. Část masa nakrájíme na malé kousky a dáme také do vývaru.

  4. Z mouky a vejce zpracujeme tuhé těsto, nastrouháme ho na hrubém struhadle, dáme do vývaru a povaříme.

  5. Pokud polévku nechcete mastnou, nechte ji zchladnout a seshora posbírejte ztuhlý tuk.

Poznámka

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Nu a co se zbylým kolenem? Sníme teplé, jako ovárek s hořčicí a chlebem nebo ho opatrně načesnekujeme a zapečeme v troubě... nu a potom můžeme minimálně týden držet dietu :-D.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ovarová polévka se strouháním

Tématické fráze: polevka z bučku ovarova polevka ovarová polévka recept vepřová polévka z bůčku polevka s bučku rajská polévka se strouháním ovarova polevka z bůčku poctivá ovarova polévka polévka ovarova bucek ovarovy ovarový bůček vepřová polévka z bučku ovarovy vyvar bucek na polévky recep na vlockovou polevku vepřová polévka s bučku ingredience do ovarove polivky bucek vyvar polévka z bucku polévka bůček

Zapomněl/a jsem heslo