Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 552 kJ / 1 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,60 g |
| Tuky | 143,50 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 7,58 g |
| Sůl | 16,40 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme a necháme rozpustit obě soli a cukr. Maso opláchneme a v čisté utěrce osušíme. Kuřecí maso umeleme na masovém mlýnku. Krůtí maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 cm).
Krok 2: Všechno maso dáme do mísy, přidáme vodu s rozpuštěnými surovinami a rukama důkladně prohněteme tak, jako bychom připravovali mleté maso na sekanou.
Doba hnětení postačí 10 minut. Krok 3: Poté přidáme kuličky naloženého pepře, promícháme. Masovou směs v míse zakryjeme mikrotenovou folií nebo sáčkem a dáme na 24 hodin do lednice.
Po uplynutí této doby do masové směsi přidáme drobně nakrájenou kapii a směs promícháme. Krok 4: Do šunkovaru dáme mikrotenový sáček a naplníme ho připravenou směsí. Při plnění směs hodně utlačujeme, abychom vytlačili co nejvíce vzduchu.
Když máme naplněno, sáček přehneme, šunkovar pečlivě uzavřeme a postavíme ho do hlubokého hrnce. Krok 5: Hrnec naplníme teplou vodou, která by měla být cca 0,5 cm pod okrajem víčka šunkovaru.
Do hrnce dáme teploměr a nejlépe pomocí kolíčku na prádlo ho přichytíme k okraji hrnce. Krok 6: Vaříme 2 hodiny při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Krok 7: Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby šunka uležela a dala se dobře krájet.
Doba hnětení postačí 10 minut. Krok 3: Poté přidáme kuličky naloženého pepře, promícháme. Masovou směs v míse zakryjeme mikrotenovou folií nebo sáčkem a dáme na 24 hodin do lednice.
Po uplynutí této doby do masové směsi přidáme drobně nakrájenou kapii a směs promícháme. Krok 4: Do šunkovaru dáme mikrotenový sáček a naplníme ho připravenou směsí. Při plnění směs hodně utlačujeme, abychom vytlačili co nejvíce vzduchu.
Když máme naplněno, sáček přehneme, šunkovar pečlivě uzavřeme a postavíme ho do hlubokého hrnce. Krok 5: Hrnec naplníme teplou vodou, která by měla být cca 0,5 cm pod okrajem víčka šunkovaru.
Do hrnce dáme teploměr a nejlépe pomocí kolíčku na prádlo ho přichytíme k okraji hrnce. Krok 6: Vaříme 2 hodiny při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Krok 7: Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby šunka uležela a dala se dobře krájet.
Zveřejněno 7. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDn6
Moje poznámka
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDn6
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 13 minutami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 46 minutami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 1 hodinou
Výborné lasagne
1.Ditouche před 1 hodinou
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 2 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 2 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 4 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 4 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 4 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží šunka recept,
drůbeží šunka,
domácí šunka,
drubezi sunka ze sunkovaru,
recept domácí šunka,
drubezisunka,
domácí drůbež,
drůbeži šunka z šunkovaru,
drůbeži šunka šunkovar,
recept drůbeží šunka v šunkovaru,
kuřeci sunka recept,
šunka s pepřem recept,
kuřečí šunka s pepřem,
teta praganda,
recept na šunku drůbeží,
šunka s pepřem,
recept na domaci kureci sunku,
recept drubezi sunka,
recept na drůbeží šunku
Suroviny:
stehno kuřecí,
voda,
sůl,
rychlosůl,
cukr moučkový,
pepř zelený,
kapie,
Komentáře (22)
Zatí jsem vyráběl pouze vepřovou.Dlouho se připravuji na kuřecí. Má i krásnou barvu. Až mi dojde vepřová, ihned vyrábím kuřecí.Děkuji. Ještě stále jsem nepřišel na to, jak se dává palec vzhůru. Milan P. .
hospodyne: Tvůj terminus technikus mě rozesmál