Drůbeží paštika s houbami

zizala Kuchařka: zizala

4-6 porcí Studená kuchyně 0 názorů

Suroviny

250 g kuřecích prsou
200 g kuřecích jater
80 g tučné slaniny (špeku)
120 g čerstvých lesních hub nebo krémových žampionů
150 g anglické slaniny - plátky
1 kávová lžička soli
1/2 lžičky paštikového koření
20 g másla
2 žloutky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso a játra nahrubo umeleme nebo nakrájíme na kousky. Houby nakrájíme na plátky.

  2. Na směsi másla a rozpečených kostiček špeku opékáme houby, dokud nepustí vodu. Zchladlé houby přidáme k masu s játry, okořeníme a přidáme žloutky. Dobře promícháme.

  3. Pekáček nebo jednoporcové ramekinové misky vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, zbylou slaninou zakryjeme a pečeme při 180°C asi 40 minut.

  4. Zchladlé vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem a brusinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Drůbeží paštika s houbami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: drůbeží paštika shoubami paštika z drůbežích jater se žampiony

Zapomněl/a jsem heslo