Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 126,62 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Krok 2: Do mixéru dejte banány, sladidlo, olej a kypřící prášek. Vše dobře umixujte.
Krok 3: Poté směs dochuťte skořicí a vanilkovým extraktem, s tím opatrně, stačí menší čajová lžička a trochu osolte. Ráda přidávám také semínka, doma jsem zrovna měla lněná a chia, takže obou tak od oka.
Krok 4: Tekutou směs smíchejte s moukou a dobře promíchejte.
Krok 5: Podle chuti můžete přidat další ingredience.
Krok 6: Vše nalijte do olejem vymazané formy, kterou je dobré vysypat kokosem/moukou (nebo použijte pečící papír). Nahoru ještě na ozdobu dávám jeden banán rozřezaný na půl.
Krok 7: Poté pečte 45 minut, průběžně můžete zkoušet test špejlí, dokud špejli z těsta nevytáhnete čistou.
Zveřejněno 21. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Moje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 13 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 3 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 4 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 6 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
vyzkousene veganske perníčky inspirace,
neotřelé buchty
Suroviny:
banán,
mouka celozrnná,
sladidlo,
olej,
prášek do pečiva,
sůl,
skořice,
extrakt vanilkový,
semínka lněná,
Komentáře (10)
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já