Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 126,62 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Krok 2: Do mixéru dejte banány, sladidlo, olej a kypřící prášek. Vše dobře umixujte.
Krok 3: Poté směs dochuťte skořicí a vanilkovým extraktem, s tím opatrně, stačí menší čajová lžička a trochu osolte. Ráda přidávám také semínka, doma jsem zrovna měla lněná a chia, takže obou tak od oka.
Krok 4: Tekutou směs smíchejte s moukou a dobře promíchejte.
Krok 5: Podle chuti můžete přidat další ingredience.
Krok 6: Vše nalijte do olejem vymazané formy, kterou je dobré vysypat kokosem/moukou (nebo použijte pečící papír). Nahoru ještě na ozdobu dávám jeden banán rozřezaný na půl.
Krok 7: Poté pečte 45 minut, průběžně můžete zkoušet test špejlí, dokud špejli z těsta nevytáhnete čistou.
Zveřejněno 21. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Moje poznámka
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
vyzkousene veganske perníčky inspirace,
neotřelé buchty
Suroviny:
banán,
mouka celozrnná,
sladidlo,
olej,
prášek do pečiva,
sůl,
skořice,
extrakt vanilkový,
semínka lněná,
Komentáře (10)
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já